More
  VijestiPredstavnici delegatskog kluba Bošnjaka posjetili sjedište institucija HNK-a

  Predstavnici delegatskog kluba Bošnjaka posjetili sjedište institucija HNK-a

  Predstavnici Kluba delegata bošnjačkog naroda u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine posjetili su sjedište institucija Hercegovačko-neretvanskog kantona u Mostaru, saopćeno je iz Parlamenta FBiH.

  Predsjedavajući Kluba Jasmin Duvnjak, delegatkinja Alisa Hajdarović i savjetnik Almedin Aliefendić, prilikom susreta s predsjedavajućim Skupštine Šerifom Špagom razgovarali su o više važnih tema, među kojima su zakoni o konsolidaciji zdravstvenih ustanova, o šumama te o izdvajanju i usmjeravanju prihoda preduzeća ostvarenog korištenjem hidroakumulacionih objekata, kao i o drugim pitanjima značajnim za unapređenje životnog standarda građana.

  Delegaciju Kluba Bošnjaka primio je i ministar finansija u Vladi Hercegovčko-neretvanskog kantona Adnan Faladžić. Glavna tema razgovora bile su izmjene Zakona o pripadnosti javnih prihoda u cilju pravednije raspodjele javnih prihoda među kantonima u Federaciji BiH i ravnomjernog ekonomskog razvoja.

  Ministar Faladžić predočio je sve pokazatelje dosadašnje primjene postojećeg zakona iz kojih je jasno vidljivo da je iz godine u godinu, ova raspodjela bila na štetu navedenog kantona te da je u više navrata kantonalna vlada tražila izmjenu tog zakona.

  SARAJEVO, 7. decembra (FENA) – Predstavnici Kluba delegata bošnjačkog naroda u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine posjetili su sjedište institucija Hercegovačko-neretvanskog kantona u Mostaru, saopćeno je iz Parlamenta FBiH.

  Delegati Duvnjak i Hajdarović posjetili su i javnu ustanovu Centar za djecu i omladinu sa posebnim potrebama “Los Rosales” Mostar, jedinstvenu ustanovu ovakvog tipa u kojoj se svakodnevno obrazuje, odgaja, rehabilituje i socijalizira 135 korisnika starosne dobi od dvije do 40 godina, s različitim teškoćama u razvoju i kroz različite segmente – predškolskom odgoju u inkluzivno-integrativnom vrtiću, osnovnoj školi za djecu s teškoćama u razvoju.

  Misija Centra je odgajati i obrazovati djecu i mlade s teškoćama te ih osposobljavati za što samostalniji život.

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img