Predstavnici delegatskog kluba Bošnjaka posjetili sjedište institucija HNK-a

Predstavnici Kluba delegata bošnjačkog naroda u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine posjetili su sjedište institucija Hercegovačko-neretvanskog kantona u Mostaru, saopćeno je iz Parlamenta FBiH.

Predsjedavajući Kluba Jasmin Duvnjak, delegatkinja Alisa Hajdarović i savjetnik Almedin Aliefendić, prilikom susreta s predsjedavajućim Skupštine Šerifom Špagom razgovarali su o više važnih tema, među kojima su zakoni o konsolidaciji zdravstvenih ustanova, o šumama te o izdvajanju i usmjeravanju prihoda preduzeća ostvarenog korištenjem hidroakumulacionih objekata, kao i o drugim pitanjima značajnim za unapređenje životnog standarda građana.

Delegaciju Kluba Bošnjaka primio je i ministar finansija u Vladi Hercegovčko-neretvanskog kantona Adnan Faladžić. Glavna tema razgovora bile su izmjene Zakona o pripadnosti javnih prihoda u cilju pravednije raspodjele javnih prihoda među kantonima u Federaciji BiH i ravnomjernog ekonomskog razvoja.

Ministar Faladžić predočio je sve pokazatelje dosadašnje primjene postojećeg zakona iz kojih je jasno vidljivo da je iz godine u godinu, ova raspodjela bila na štetu navedenog kantona te da je u više navrata kantonalna vlada tražila izmjenu tog zakona.

SARAJEVO, 7. decembra (FENA) – Predstavnici Kluba delegata bošnjačkog naroda u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine posjetili su sjedište institucija Hercegovačko-neretvanskog kantona u Mostaru, saopćeno je iz Parlamenta FBiH.

Delegati Duvnjak i Hajdarović posjetili su i javnu ustanovu Centar za djecu i omladinu sa posebnim potrebama “Los Rosales” Mostar, jedinstvenu ustanovu ovakvog tipa u kojoj se svakodnevno obrazuje, odgaja, rehabilituje i socijalizira 135 korisnika starosne dobi od dvije do 40 godina, s različitim teškoćama u razvoju i kroz različite segmente – predškolskom odgoju u inkluzivno-integrativnom vrtiću, osnovnoj školi za djecu s teškoćama u razvoju.

Misija Centra je odgajati i obrazovati djecu i mlade s teškoćama te ih osposobljavati za što samostalniji život.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Brano
Brano
Brano zna sve o filmovima i novim serijama. Čest je gost kulturnih događanja u našim gradovima. Najviše voli dobre koncerte i muzičke festivale.

Popularno danas