More
  VijestiPredstavljene aktivnosti projekta Eko HUB Blagaj

  Predstavljene aktivnosti projekta Eko HUB Blagaj

  Omladinski klub Novi Val Blagaj u petak je s predstavnicima Nevesinja, Ljubinja, Čapljine i Blagaja održao radni sastanak na kojem su predstavljene dosadašnje aktivnosti projekta Eko HUB Blagaj.

  Riječi je bilo o postojećim ekološkim problemima i rješenjima unutar lokalnih zajednica (Nevesinje, Ljubinje, Stolac, Čapljina, Blagaj) te je izvršen pregled dosadašnjih akcija čišćenja.

  Predstavnici lokalnih zajednica na sastanku su predstavili svoje ekološke probleme, među kojima nedovoljnu educiranost mladih za odlaganje otpada, nepostojanje selekcije otpada, veliki broj mini deponija, problem s otpadnim vodama, odlazak mladih, deponije kraj regionalnog put Bileća-Trebinje, kao i nedovoljan broj kontejnera i kanti za odlaganje otpada.

  Radni sastanak se održao s ukupno četiri lokalne zajednice jer predstavnici Stoca nisu bili u mogućnosti prisustvovati današnjem sastanku.

  Eko HUB Blagaj, kojim koordinira Omladinski klub Novi Val Blagaj, pokrenut je u sklopu projekta “Misli o prirodi!” koji implementira Centar za promociju civilnog društva, a financijski podržava Švedska.

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img