back to top

Predstavljena knjiga ‘Bošnjaci pred izazovima globalnih političkih procesa’ u Livnu

Promocija knjige “Bošnjaci pred izazovima globalnih političkih procesa: političko stasavanje jedne nacije”, autora Admira Lisice, održana je u subotu u Livnu pod organizacijom livanjske Bošnjačke zajednice kulture Preporod.

Admir Lisica je prisutnima govorio o motivima i ciljevima koje je imao prilikom pisanja ovog djela, naglašavajući važnost razumijevanja kompleksnih geopolitičkih odnosa i njihovog utjecaja na Bošnjake u sagledavanju njihove trenutne pozicije, kao i u planiranju budućih koraka ka očuvanju identiteta i ostvarivanju prava.

U okviru promocije, prisutni su čuli poseban dio o procesima usvajanja rezolucije o genocidu u Srebrenici u UN-u, važnosti ovog dokumenta, društveno političkom organiziranju Bošnjaka u posljednjih 100 godina i potrebnim koracima u izgradnji društva u BiH.

Nakon formalnog dijela, održana je diskusija u kojoj su učesnici postavljali pitanja autoru i iznosili svoja mišljenja o temama kojima se knjiga bavi.

Bošnjačka zajednica kulture Preporod Livno ističe da knjiga “Bošnjaci pred izazovima globalnih političkih procesa: političko stasavanje jedne nacije” predstavlja značajan doprinos razumijevanju savremenih političkih i društvenih izazova s kojima se suočava bošnjačka zajednica, te da je već dobila pozitivne kritike i interes širom regije.

Promocija knjige privukla je veliki broj posjetitelja, među kojima su bili i predstavnici političkog i kulturnog života grada Livna.

federalna.ba/Fena

Izvor: ( relax-portal.info / Mostarski.info )

Popularno danas