PREDSTAVLJEN MURAL S MOTIVOM 7. GARDIJSKE BRIGADE „PUMA“ U LIVNU

U srijedu, 02.11.2022. godine u gradu Livnu, (BiH) predstavljen je mural s motivima 7. gardijske brigade „Puma“. Na muralu je prikazan grb 7. gardijske brigade „Puma“, hrvatska zastava, križ te gardist, pripadnik 7. gardijske brigade kako pozdravlja planinu Dinaru.


predstavljen mural s motivom 7. gardijske brigade „puma“ u livnu
predstavljen mural s motivom 7. gardijske brigade „puma“ u livnu
predstavljen mural s motivom 7. gardijske brigade „puma“ u livnu

Mural je dimenzija 12×4 m, a nalazi se u centru grada Livna, na sportskoj dvorani Srednje strukovne škole u Ulici Gabrijela Jurkića u smjeru Kupresa. Autor murala je zagrebački umjetnik Kruno Tuđen – Thorn koji je mural oslikavao tri dana od 29.10.-31.10.2022. godine.

Mural je nastao u suradnji Udruge „Puma“, grada Livna, Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata HVO-a s područja grada Livna i Srednje strukovne škole.

Izrađeni mural je dio aktivnosti oslikavanja murala diljem Hrvatske i BiH kojima je cilj promocija 7. gardijske brigade „Puma“ i njezinih pripadnika, a sve u sklopu obilježavanja „Godine Puma“, tj. 30. obljetnice osnutka 7. gardijske brigade „Puma“ u koji je uključeno i Ministarstvo hrvatskih branitelja.

Zahvaljujemo se Draganu Konti, predsjedniku Udruge nositelja ratnih odličja HVO-a Herceg Bosne za Hercegbosansku županiju, gradu Livnu, gradonačelniku Darku Čondriću, ravnatelju Srednje strukovne škole, Saši Grabovcu i hrvatskim braniteljima s područja grada Livna na organizacijskoj i logističkoj podršci tijekom izrade murala.

Ovim putem zahvaljujemo se i građanima grada Livna koji su ovaj mural, posvećen 7. gardijskoj brigadi „Puma“ i njenim bojovnicima, pozitivno prihvatili.

SEMPER PRIMUS

https://www.udruga-puma.hr/

predstavljen mural s motivom 7. gardijske brigade „puma“ u livnu

relax-portal.info

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.
spot_img

Popularno danas

Općine i gradovi