back to top

Predložen pritvor za Edina Ćemana

Nakon ispitivanja osumnjičenog, postupajući tužilac Tužilaštva BiH uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za Edina Ćemana (1985.). 

Osumnjičeni je lišen slobode na području Sarajeva, u okviru istrage Tužilaštva BiH u predmetu kodnog naziva “Kamen”, sumnjiči se da je kao pripadnik grupe za organizovani kriminal kontinurano vršio krijumčarenje većih količina različitih opojnih droga, uključujući “speed”, “marihuana-skunk” i “extasy” iz BiH prema zemljama EU, kao i iz zemalja zapadne Evrope u Bosnu i Hercegovinu.

Također, osumnjičeni je pod istragom i zbog krijumčarenja veće količine oružja iz BiH prema zemljama EU radi prodaje na ilegalnom tržištu i korištenja za izvršenje krivičnih djela.

Mjera pritvora je predložena zbog opasnosti od bjekstva i opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu i prikrivati dokaze, kao i vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike.

Osumnjičeni se tereti da je počinio krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama, te krivičnim djelom neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom i proizvodima dvojne upotrebe.

Na ročištu, koje će biti održano u Sudu BiH, postupajući tužilac detaljno će obrazložiti prijedlog za određivanje mjere pritvora, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Predložen pritvor za Edina Ćemana Dnevni.ba.

dnevni.ba

Popularno danas