back to top

Predložen pritvor za četiri osobe iz Živinica osumnjičene za više krivičnih djela

Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona (TK) je Općinskom sudu Živinice uputilo prijedlog za određivanje mjere jednomjesečnog pritvora za Jasmina Hidanovića (33), Mikija Hidanovića (39), Senudina Malića (29) i Emsada Hidanovića (22) iz Živinica zbog postojanja osnovane sumnje da su kao saučesnici u sticaju počinili krivična djela – otmica, teške tjelesne povrede u pokušaju i iznuda u pokušaju, a Jasmin Hidanović je osumnjičen i za krivično djelo samovlašće.

Oni su osumnjičeni da su spomenuta krivična djela počinili 10. septembra ove godine.

Naime,  dvije oštećene osobe,  E.M i A.H, na zahtjev Jasmina Hidanovića, su  u vikendicu E.M. na području Živinica ostavili Jasminovu  torbu sa robom navodno vrijednom oko 3.700 KM,  nakon čega je  vikendica  obijena i torba ukradena, a o čemu su njih dvojica obavijestili  osumnjičene.

Tada su oni  došli na navedenu lokaciju gdje su ih oštećeni čekali, te iako svjesni da im ograničavaju slobodu kretanja izvadili pištolje i repetirali ih i  počeli ih udarati pištoljima i rukama u glavu i druge dijelove tijela, saopćeno je iz Tužilaštva TK.  

Nakok toga su ih, kako se nadalje navodi, ugurali u automobil te prevezli  do kuće Jasmina Hidanovića, gdje su im nastavili prijetiti i udarati ih, te od njih tražili da im za nekoliko dana plate po 5.000 KM i ukoliko to ne učine uputili im ozbiljne prijetnje po život i tijelo njih i članova njihovih porodica i tako pokušali iznuditi i navedeni iznos vrijednosti robe iz torbe i preostalih 6.300 KM.

Pripadnici OKP PU Živinice su, nakon saznanja o događajima, osumnjičene lišili slobode  u večernjim satima 15 septembra. Obavljena je kriminalistička obrada te su predati u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičene, navodi se u saopćenju.

Predložen pritvor za četiri osobe iz Živinica osumnjičene za više krivičnih djela Dnevni.ba.

dnevni.ba

Popularno danas