More

  Pravoslavni vjernici u Mostaru dočekali Božić na ponoćnim liturgijama

  Pravoslavni vjernici u Mostaru Božić su dočekali na ponoćnim liturgijama koje su služene u hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Mostaru, u hramu Vaznesenja Gospodnjeg u Bijelom Polju, u hramu Svetog Vasilija Ostroškog u Blagaju i u manastiru Žitomislić.

  U hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Mostaru božićnu liturgiju služili su svećenici Radivoje Krulj i Duško Kojić koji su kazali kako kršćani iz božićne noći trebaju izaći radosni i u novu godinu ući sretni tako da se nikada ničega ne plaše.

  Zagrijte svoja srca i otvorite ih za Boga, za svoje bližnje i za sve oko sebe, te radost Božića podijelite međusobno i sa svojim prijateljima, susjedima i sugrađanima, poručili su Krulj i Kojić.

  • Ne mogu ne primijetiti koliko smo svi danas radosni, kao svećenik želim vas zamoliti da takvi budete svakog dana. Da danas Hristos koji dolazi u ovaj svijet da zagrli nas ljude, da nam pokaže da smo ljubljeni, da smo stvoreni iz ljubavi i da smo stvoreni za ljubav, da tu poruku uselimo u svoje srce. Kada izađemo iz ovoga Hrama da grlimo cijeli svijet, svakog čovjeka, da se svima radujemo i da izađemo bolji, da u pećini našeg srca upalimo vatru kako bi ono uvijek bilo toplo i kako bi se u njega mogao nastaniti bogomladenac Isus i kako bi bilo mjesta za sve dobre ljude – kazao je Kojić.

  U Manastiru Žitomislić liturgiju je služio iguman Danilo Pavlović, koji je tom prigodom kazao da je Božić najradosniji praznik jer je „Bog postao jedan od nas, sišao sa svoje visine i svoga Božanstva i postao čovjek kao i mi”.

  Vjernicima je čestitao Božić tradicionalnim pozdravom “Mir Božji – Hristos se rodi!” (Fena)

  najnovije

  spot_img