back to top

Poziv energetski siromašnim kućanstvima s područja Grada Ljubuškog na ostvarivanje prava na financijsku potporu

Obavještavamo stanovnike Grada Ljubuškog da je raspisan Javni poziv za dodjelu sredstava sa pozicije Tekućeg transfera drugim razinama vlasti i fondovima – Podrška Europske unije Bosni i Hercegovini u cilju ublažavanja negativnog socio-ekonomskog utjecaja energetske krize.

Pravo na dodjelu sredstava mogu ostvariti energetski siromašna kućanstva.

Pod uvjetima utvrđenim Javnim pozivom pravo na dodjelu sredstava mogu ostvariti sljedeće kategorije energetski siromašnih kućanstava:
a) korisnici stalne socijalne pomoći kojima je u 12. mjesecu 2022. godine isplaćena ista,
b) kućanstva u kojem žive djeca koja su ostvarila pravo na Federalni dječji doplatak,
c) kućanstva u kojem su najviše dva umirovljenika korisnici minimalne mirovine pod uvjetom da nisu korisnici razmjerne mirovine s inozemstvom i da nijedan odrasli član kućanstva tijekom 2022. godine nije ostvarivao dodatna primanja po osnovu radnog odnosa,
d) kućanstva u kojem su tijekom prethodne godine jedno ili više maloljetne djece, uslijed smrti ili nepoznatog identiteta drugog roditelja, živjeli sa samo jednim roditeljem koji u tom razdoblju nije ostvarivao prihode u iznosu višem od iznosa najniže plaće u Federaciji u 2022. godini (543,00 KM).

Kućanstva koja se mogu svrstati u jednu od navedenih kategorija mogu podnijeti prijavu za dodjelu sredstava u zgradi Gradske uprave – ured broj 25, u razdoblju od 23. listopada do 10. studenog 2023. godine.

Grad Ljubuški

Poziv energetski siromašnim kućanstvima s područja Grada Ljubuškog na ostvarivanje prava na financijsku potporu

Objava Poziv energetski siromašnim kućanstvima s područja Grada Ljubuškog na ostvarivanje prava na financijsku potporu pojavila se prvi puta na RADIO LJUBUŠKI.

radioljubuski.ba

Popularno danas