Požar u Čitluku prijeti stambenim i drugim objektima

-

Na području Hercegovačko-neretvanskog kantona aktivni su požari u Mostaru, Čitluku, Čapljini, Jablanici i Stocu.

Na području općine Čitluk trenutno su aktivna dva požara. U selu Primorci gori trava, nisko rastinje i borova šuma, a požar prijeti stambenim i drugim objektima. U požaru u Gradnićkom polju gori trava i nisko rastinje te trenutno nema ugroze  po objekte.

Na području grada Mostara također su aktivna dva požara, i to u Raškoj Gori gdje gori trava i nisko rastinje i u Jasenici gdje gori trava. Požari ne ugrožavaju stanovništvo, stambene i druge objekte.

 Na području grada Čapljine trenutno je aktivan požar u Gnjilištima gdje gori nisko rastinje i šuma. Požar ne ugrožava stanovništvo, stambene i druge objekte.

Na području općine Jablanica, iznad naseljenog mjesta Donja Jablanica, došlo je do pojave nekoliko požarnih tačaka. Vatrogasci su na terenu, koji je izuzetno težak (nepristupačan), i rade na eliminiranju požarnih tačaka. 

U općini Stolac  i dalje je aktivan požar na lokaciji Derani. Požar ne ugrožava stanovništvo, stambene i druge objekte, a na terenu je  DVD Stolac i lokalno stanovništvo.

U općinama: Neum, Konjic, Rama i Ravno trenutno nema aktivnih požara, saopćio je Federalni operativni centar.

spot_img

Mostar vijesti