Požar je još uvijek aktivan, stambeni objekti nisu ugroženi

Požar koji već osmi dan bukti na Čvrsnici u Parku prirode Blidnje i dalje je aktivan, ali trenutačno ne prijeti stambenim objektima.

”Požar je još uvijek aktivan. Jutros je helikopter OS BiH odradio tri preleta, ali je zbog nepovoljnih uvjeta trenutačno prizemljen. U popodnevnim satima očekujemo i helikopter Helikopterskog servisa Vlade Republike Srpske. Što se tiče kanadera iz RH, danas ne možemo na njega računati”, rekao je u razgovoru za Fenu ravnatelj Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke Drago Martinović.

Jedna od rijetkih pozitivnih vijesti je ta da požar trenutačno ne prijeti stambenim objektima.


”Stambeni objekti nisu u opasnosti, vatrogasci i ostali su na terenu i već se osmi dan bore s ovim požarom. Trenutačno imamo preko 200 vatrogasaca i dobrovoljaca. Dolaze iz raznih krajeva kako bi nam pomogli”, izjavio je Martinović.

U požaru su izgorjele velike površine borove šume.

”Površina opožarenog područja je preko 200 hektara, a bit će i veća radi vjetra koji nam stalno stvara probleme. Gledamo u nebo i nadamo se kiši, nažalost, od toga za sada nema ništa”, zaključio je on.

Fena 

Foto/Video: Tomisilavcity

Objava Požar je još uvijek aktivan, stambeni objekti nisu ugroženi pojavila se prvi puta na Tomislav City.

tomislavcity.com

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.
Da li izlazite na izbore u BiH?Da li planirate glasati na predstojećim izborima u Bosni i Hercegovini?

Popularno danas

Opčine i gradovi