More
  VijestiPotvrđena optužnica protiv policijskih službenika Jusufa Penave i Armina Vrače

  Potvrđena optužnica protiv policijskih službenika Jusufa Penave i Armina Vrače

  Županijsko tužiteljstvo u Mostaru je nakon provedene istrage podiglo, a Općinski sud u Mostaru potvrdio optužnicu protiv policijskih službenika Jusufa Penave (1996.) iz Čapljine i Armina Vrače (1992.) iz Mostara, zbog osnovane sumnje da su kao supočinitelji počinili kazneno djelo ‘Zlostavljanje u obavljanju službe’ u stjecaju s kaznenim djelom ‘Laka tjelesna ozljeda’.

  Naime, optužnicom se Penava i Vrače terete da su 10. travnja 2021. godine oko 22.50 sati u ulici Franjevačka 16 C, u Mostaru, u vrijeme mjere ograničenog kretanja, odnosno zabrane kretanja od 21 sat do 5 sati, postupajući kao policijski službenici MUP-a HNŽ-a, PU Mostar – PS Centar, sustigli oštećenog S. B., koji se kretao ispred osumnjičenih i koji stanuje na navedenoj adresi pa su prema oštećenom, koji im nije pružao nikakav otpor, primijenili silu.

  Oni su mu pojedinačno više puta zadavali udarce nogama i rukama u predjelu glave i trupa, vukli za kosu, te vrijeđali, psovali mu majku, pa ga na taj način zastrašivali, da bi ga potom priveli u PU Mostar – PS Centar, gdje su mu uručili Prekršajni nalog, ističe se u priopćenju Županijskog suda u Mostaru.

  Nakon toga, navodi se u sudskom obrazloženju, oštećeni je napustio Policijsku stanicu, pa se uslijed bolova koje je osjećao uputio u SKB – CUM Mostar, gdje su mu konstatirane lake tjelesne ozlijede u vidu nagnječenja glave, nagnječenja leđa, nagnječenja prsnog koša, istegnuća vratnog mišića, akutne reakcije na stres i dr.                     

  Nakon potvrđivanja optužnice, Općinski sud u Mostaru je zakazao ročište radi izjašnjenja o krivnji koje će se održati dana 13. listopada 2021. godine. 

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img