VijestiPotpisivanje ugovora između Vijeća Europe i Grada Mostara

  Potpisivanje ugovora između Vijeća Europe i Grada Mostara

  Dodjela grant sredstava se realizira u okviru projekta Vijeća Europe “Inoviranje demokratskog učešća na lokalnom nivou u Bosni i Hercegovini“

  U petak, 6. maja/svibnja 2022. godine s početkom u 11.00h u Gradskoj vijećnici Grada Mostara (Hrvatskih branitelja br. 2. Mostar) bit će upriličeno svečano potpisivanje Ugovora o dodjeli grant sredstava kojim Vijeće Europe namjerava podržati Grad Mostar u provedbi preporuka koje proizilaze iz Skupštine građana Mostara održane u julu/srpnju 2021. godine, a koje su navedene u Akcionom planu za sprovođenje preporuka Skupštine građana usvojenog od strane Gradskog vijeća Grada u novembru/studenom 2021. godine.

  Dodjela grant sredstava se realizira u okviru projekta Vijeća Europe “Inoviranje demokratskog učešća na lokalnom nivou u Bosni i Hercegovini“ kojeg implementira Kongres lokalnih i regionalnih vlasti, a u okviru Akcionog plana Vijeća Europe za Bosnu i Hercegovinu 2022-2025.

  Vrijednost Ugovora je 35.000 EUR i predstavlja prvi dio od ukupno 80.000 EUR kojim će Grad Mostar biti podržan kroz navedeni projekt. Sredstva su namijenjena za nabavku i postavljanje kanti za otpad na određenim javnim površinama, hortikulturno uređenje školskih dvorišta dvije osnovne škole (Ilija Jakovljević i Mustafa Ejubović – Šejh Jujo) te realizaciju kampanje podizanja svijesti javnosti o ekologiji. Sve aktivnosti predviđene ovim Ugovorom će doprinijeti jačanju kapaciteta grada, njegove otvorenosti, učešću građana u procesu donošenja odluka te povećanju povjerenja između građana Mostara i gradske vlasti.

  Ugovor će potpisati Bojana Urumova, šefica kancelarije Vijeća Europe u Sarajevu i gradonačelnik Mostara Mario Kordić.

  Izjave za medije će biti organizovane odmah po završetku potpisivanja.

  Cilj projekta „Inoviranje demokratskog učešća na lokalnom nivou u Bosni i Hercegovini“ je poboljšanje kvalitete lokalne demokratije i stvaranje mogućnosti za građane da se uključe u inovativne participativne procese u Mostaru i u Bosni i Hercegovini.

  Projekat promoviše nove demokratske pristupe, otvorenu vlast, javnu etiku, transparentno i inkluzivno kreiranje lokalne politike u zemlji.

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  Adna
  Adnahttps://www.tnt.ba
  Adna je mlada multimedijalna novinarka koja radi na medijima TNT Grupacije. Prati vijesti iz Mostara gdje živi i studira.

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img