back to top

Posuški maturanti Ante Budimir i Ivan Leko u projektu „Zero waste art”

Maturanti Gimnazije fra Grge Martića Posušje Ante Budimir i Ivan Leko iz 4.a još u prosincu 2023. godine dobili su certifikat o sudjelovanju na obuci za mlade “Jačanje kapaciteta mladih za pisanje i provedbu projekata u Županiji Zapadnohercegovačkoj”. Ured Vlade ŽZH za europske integracije  ovom obukom želi uključiti mlade u svijet planiranja, pisanja, pripreme i provedbe projekata i osposobiti ih za učinkovito korištenje dostupnih sredstava iz EU programa i fondova.

Slijedom toga,  Ante i Ivan su izradili projekt „Zero waste art” s osnovnom idejom promicanja ekološke osviještenosti kod mladih uspostavom infrastrukture za odlaganje otpada. Ukupna sredstva koja će imati na raspolaganju za projekt iznose 2000 KM.

Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša ŽZH osiguralo je u sklopu projekta laptop za školu, a ovaj tjedan stižu boje i materijal za uređivanje prostora kao i kante za odvajanje otpada. Čestitke momcima na ideji i realizaciji ovog ozbiljnog projekta za našu školu, priopćeno je iz posuške Gimnazije.

Objava Posuški maturanti Ante Budimir i Ivan Leko u projektu „Zero waste art” pojavila se prvi puta na Posušje.info.

www.posusje.info

Popularno danas