back to top

Posušje: Framaši večeras imaju premjeru predstave „Imenom sam te zazvao“

Frama Posušje u ponedjeljak 25. ožujka po prvi put predstavlja svoju predstavu „Imenom sam te zazvao“. Bit će to premjera predstave koja će zaključiti 16. Festival religiozna drame u župi Posušju, predstava na kojoj framaši predano rade već nekoliko mjeseci.

U susret premjeri, predstavu će najaviti naši framaši Lucija Biško i Ana Begić koje su nam kazale da je za njima već više od mjesec dana intezivne pripreme s probama koje su se održavale dva do triputa tjedno. No, sve je spremno.

Tema predstave je korizmena. „Predstava se otvara s scenom sotone u Getsemanskom vrtu koji Isusa koji se moli uvjerava da sve što radi je besmisleno. Onda Isusa vodi u budućnost u dvije obitelji u kojima mu pokušava dokazati da je doista sve uzaludno. Te obitelji imaju mane, nerazumjevanje, nepromišljene situacije… No, naravno predstava ipak na kraju prikazuje da zlo nema zadnju riječ. To će se dokazati Isusovom smrću na križu i konačnom pobjedom“, kazale su nam Lucija Biško i Ana Begić iz Frame Posušje najavljujući ovu predstavu.

Predstavu su osmislili članovi dramske sekcije Frame Posušje, a korizmeno vrijeme, Isusova žrtva za spas i naša svakodnevnica su im bili inspiracija. Predstava je obuhvatila dvadesetak framaša koji su glumački i tehnički iznijeli cijelu predstavu. Po(r)uka predstave (između ostaloga) je da se treba paziti i „malih“ grijeha koji iako mali u početku, oni bujaju do nekog velikog i odmiču nas od Boga, te upropaštvaju naš odnos s Gospodinom.

Premjera prdstave Frame Posušje pod naslovom „Imenom sam te zazvao“ je u ponedjeljak 25. ožujka u kripti Posušje crkve s početkom u 19 sati.

Objava Posušje: Framaši večeras imaju premjeru predstave „Imenom sam te zazvao“ pojavila se prvi puta na Posušje.info.

www.posusje.info

Popularno danas