back to top

Posušanka Antonija Skoko, asistentica na Pravnom fakultetu SUM-a, dobitnica je Povelje za izniman doprinos razvoju, radu i ugledu Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru!

Sveučilište u Mostaru ovoga tjedna obilježava 46. obljetnicu svoga djelovanja i rada brojnim  događajima, a prvi dan je bio posvećen studentima obilježavanjem Međunarodnog dana osoba s invaliditetom i dodjelom Rektorove nagrade. Osim toga, potpisan je sporazum Sveučilišta u Mostaru i udruge „Vedri osmijeh“, a Studentski zbor je dodijelio priznanja pojedincima i institucijama koji su doprinijeli razvoju i ugledu Studentskoga zbora.

Tom je prilikom Povelju za izniman doprinos razvoju, radu i ugledu Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru dobila i Posušanka  Antonija Skoko (dj.Boras), asistentica na Pravnom fakultetu SUM-a, na katedri za Kazneno pravo.

Naime, Antonija je jedna od akademskih trenerica kluba Moot court “Discretio”, koji je inače klub Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, a omogućava studentima stjecanje praktičnih vještina simulacijom suđenja u različitim pravnim područjima. Aktivnosti Moot court kluba obuhvaćaju izradu pisanih podnesaka, pripremu usmenih izlaganja, usavršavanje oratorskih vještina i vještina argumentacije pred sudskim vijećima. Moot court klub “Discretio” sudjeluje na nekoliko natjecanja u simuliranom suđenju, a upravo Skoko je u svojstvu akademske trenerice pripremala studente za regionalno natjecanje u simulaciji suđenja pred Europskim sudom za ljudska prava, kao i za državno natjecanje u simuliranom suđenju iz područja Kaznenog materijalnog i procesnog prava.

Također, asistentica na Pravnom fakultetu SUM-a Antonija Skoko, koja je ujedno i studentica doktorskog studija na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, u studenom je, u sklopu obilježavanja 20. godišnjice  reforme kaznenog zakonodavstva u Bosni i Hercegovini: dostignuća u prethodnih dvadeset godina i predstojeći izazovi , u organizaciji Misije OSCE-a u BiH, sa svojim mentorom aktivno sudjelovala kroz izlaganje rada na temu: Govor mržnje u Bosni i Hercegovini i regiji: izazovi u vezi sa pravnim okvirom i prijedlozi za reformu.

Veliki je ovo i sjajan uspjeh naše Posušanke, koji je definitivno na ponos cijelog našeg mjesta.

Objava Posušanka Antonija Skoko, asistentica na Pravnom fakultetu SUM-a, dobitnica je Povelje za izniman doprinos razvoju, radu i ugledu Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru! pojavila se prvi puta na Posušje.info.

www.posusje.info

Popularno danas