Postavljena dva kontejnera za e-otpad

Danas su na području općine Čitluk postavljena dva kontejnera za prikupljanje električnog i elektronskog otpada. Prvi e-kontejner postavljen je u neposrednoj blizini čitlučkog groblja Podadvor, dok je drugi e-kontejner postavljen iza Autobusnog kolodvora u Međugorju.

Tvrtka „ZEOS eko sistem“, od strane Federalnog ministarstva okoliša i turizama BiH ovlašteni operater sustava upravljanja e-otpadom, raspisala je javni poziv na koji se prijavila Općina Čitluk te je našoj općini odobreno postavljanje dva kontejnera u koje građani mogu odlagati male aparate i uređaje iz domaćinstva, IT opremu, alat, električne igračke i drugu opremu do 45 cm koja je radila na električnu energiju ili baterije. Cilj ovakvog prikupljanja otpada je sprječavanje zagađivanja okoliša tvarima koje mogu štetno utjecati na zdravlje stanovništva.

postavljena dva kontejnera za e-otpad

Nabavu i postavljanje dva e – kontejnera financirala je tvrtka „ZEOS eko sistem“, koja će međusobne odnose s Općinom Čitluk regulirati potpisivanjem Memoranduma o suradnji.

Nakon analiziranja svih pristiglih prijava na javni natječaj odobreno je postavljanje ukupno 60 e-kontejnera na području 39 općina koje do sada nisu imale ovakve kontejnere.

The post Postavljena dva kontejnera za e-otpad appeared first on Općina Čitluk.

citluk.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Brano
Brano
Brano zna sve o filmovima i novim serijama. Čest je gost kulturnih događanja u našim gradovima. Najviše voli dobre koncerte i muzičke festivale.

Popularno danas