back to top

Poskoci nastupili u Sloveniji za Taekwondo savez Herceg Bosne

Članovi taekwondo kluba „Poskok” iz Posušja nastupili su protekli vikend na međunarodnom bodovnom turniru G klase u Sloveniji. Turnir se održao u Ljubljani, a posuški borci nastupli su u sastavu Taekwondo saveza Herceg Bosne za koji je nastupilo osam natjecatelja.

Iz posuškog kluba nastupila su četiri natjecatelja u uzrastu kadeta, juniora i seniora. U subotu 24. veljače nastupile su kadetkinje Marta Grubišić i Anamarija Miličević koje su izgubile prve borbe. Junior David Milićević je nakon pobjede 2:0 u pretkolu nad predstavnikom hrvatske  izgubio u četvrtfinalu od predstavnika iz Grčke rezultatom 1:2 u rundama. Grk je kao prvi nositelj ušao u finalnu borbu do koje je jedinu rundu izgubio upravo od Davida.

U nedjelju 25. veljačr nastupio je senior Ilija Jukić koji je u pretkolu porazio predstavnika njemačke rezultatom 2:0 da bi ga u borbi za medalju zaustavio predstavnik iz Hrvatske diskvalifikacijom zbog kaznenih bodova.

Taekwondo Savez Herceg Bosne je osvojio na ovom turniru dvije brončane medalje koje su osvojili juniori Marija Orlović i Nino Šeremet.

Natjecateljski tim Saveza Herceg Bosne na ovom turniru pratili su treneri August Orlović i Petar Boban. 

„Ovo je prvi u nizu visoko rangiranih turnira koji nas očekuju u nastavku sezone. Na njima ćemo nastupati sa svojim najboljim natjecateljima koji se bore za svoje mjesto u taekwondo reprezentaciji BiH, koja će nastupati na europskim i svjetskim prvenstvima u 2024. godini. Što se tiče natjecatelja iz Posušja koji su nastupli na ovom natjecanju nadali smo se i boljim plasmanima, ali ždrijeb nas nije mazio tako da smo borbe za medalje gubili od najboljih u kategoriji. Ove pobjede su jako važne za sljedeće nastupe. Već idući vikend očekuje nas nastup u Splitu a vikend iza toga u Albaniji“, kazao je trener u TKD klubu „Poskok“ Petar Boban.

Objava Poskoci nastupili u Sloveniji za Taekwondo savez Herceg Bosne pojavila se prvi puta na Posušje.info.

www.posusje.info

Popularno danas