Posjet predsjednika HKD Napredak dr. sc. Nikole Čiča Napretkovoj Glavnoj podružnici u Hamiltonu

Proteklih dana u radnoj posjeti Napretkovoj Glavnoj podružnici u Hamiltonu, Ontario – Kanada, boravio je predsjednik HKD Napredak dr. sc. Nikola Čiča. Posjeta je uslijedila nakon poziva Odbora podružnice u sklopu obilježavanja 20 – te obljetnice podružnice Hamilton i 120 – te obljetnice utemeljenja HKD Napredak.

Dr. sc. Nikola Čiča, predsjednik HKD Napredak

Prvog dana posjete, 5. studenog, predsjednik Čiča je nazočio svečanoj večeri upriličenoj u svrhu obilježavanja obljetnica u Armenskoj dvorani u Hamiltonu. U uvodnom dijelu programa nazočne u dvorani je pozdravio predsjednik Glavne podružnice Hamilton Bosiljko Boros. Zahvalio se svima na velikom odazivu, posebno predsjedniku Čiči na prihvaćanju našega poziva za posjetu, te ukratko izvijestio o radu podružnice za proteklih dvadeset godina. Nakon toga se nazočnima prigodnim govorom obratio predsjednik Čiča. Pozdravljajući sve nazočne zahvalio se Odboru podružnice Hamilton na pozivu za posjetu, te potom govorio općenito o HKD Napredak, značaju koji Društvo ima u svim sredinama gdje postoji i djeluje, potrebi očuvanja identiteta, kulture, jezika i zajedništva naših ljudi u dijaspori. Poseban naglasak je stavio na značaj što čvršćeg povezivanja dijaspore s domovinskim organizacijama i institucijama u našim domovinama Hrvatskoj i BiH.

Posjet predsjednika HKD Napredak dr. sc. Nikole Čiča Napretkovoj Glavnoj podružnici u Hamiltonu

Bosiljko Boroš, predsjednik HKD Napredak Glavna podružnica Hamilton

Nakon večere je uslijedio zabavni program, a predsjednik Čiča je proveo vrijeme u druženju i razgovorima s članovima Društva i mnogima drugima.

U ponedjeljak, 7. studenog predsjednik Čiča je održao radnu sjednicu s članovima Odbora podružnice Hamilton. Predsjednik Čiča je upoznao Odbor s novinama u HKD Napredak, trenutnim aktivnostima i planovima za budućnost. S druge strane Odbor podružnice je upoznao predsjednika detaljnije o proteklom radu, problemima s kojima se susreće, s planovima za budući rad i razvoj podružnice. U obostranoj razmjeni pitanja i odgovora dotaknuto je mnogo toga, kako vezano općenito za HKD Napredak, tako isto vezano i za rad podružnice Hamilton. Predsjednik je poseban naglasak stavio na potrebu češćih i čvršćih veza podružnice sa Središnjom upravom u cilju razmjene informacija, ideja, sugestija i programa rada.

Posjet predsjednika HKD Napredak dr. sc. Nikole Čiča Napretkovoj Glavnoj podružnici u Hamiltonu

Narednih nekoliko dana predsjednik Čiča je, u društvu članova Odbora, iskoristio za  posjete određenim znamenitostima ovoga dijela Kanade.

  HNK: Deset pozitivnih na Covid…

Posljednjeg dana posjete, 11. studenog , predsjednik Čiča je nazočio ispraćajnoj večeri koju je organizirao Odbor podružnice u proširenom sastavu. U neobaveznim razgovorima se ponovo dotaklo mnogo toga vezano za Društvo i rad podružnice Hamilton.  Na kraju večeri predsjednik se još jednom zahvalio Odboru na pozivu i sveopćem gostoprimstvu. Članovi Odbora su se zahvalili predsjedniku na posjeti, srdačno se pozdravili s njim i zaželjeli mu sretan povratak u domovinu.

HKD Napredak Glavna podružnica Hamilton

www.obican.info

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Brano
Brano
Brano zna sve o filmovima i novim serijama. Čest je gost kulturnih događanja u našim gradovima. Najviše voli dobre koncerte i muzičke festivale.
spot_img

Popularno danas

Općine i gradovi