Posjet federalnog ministra pravde Mate Jozića

U Grudama je jučer održan sastanak federalnog ministra pravde Mate Jozića i njegovih suradnika, kao i predstavnika Federalne geodetske uprave s načelnicima Gruda, Posušja i Čitluka, te gradonačelnicima Širokog Brijega i Ljubuškog.

Tema sastanka su bile poteškoće s kojima se susreću jedinice lokalne samouprave u raspolaganju s gradskim građevinskim zemljištem.

Nakon donošenje Odluke Visokog predstavnika  o Zakonu o izmjenama i dopunama Zakona o privremenoj zabrani raspolaganja državnom imovinom Bosne i Hercegovine, promijenjena je praksa  pojedinih zemljišnoknjižnih ureda u djelu provođenja odluka nadležnih tijela jedinica lokalne samouprave u raspolaganju s građevinskim zemljištem koje je u isključivoj nadležnosti jedinica lokalne samouprave.

Ostale teme sastanka su bile legislativa koja se odnosi na rad jedinica lokalne samouprave, naročito novi Zakon o građevinskom zemljištu koje je u proceduri usvajanja u Federalnom parlamentu.

Ministar je se zahvalio predstavnicima jedinica lokalne samouprave na pozivu za sastanka i interesu za rad Ministarstva na temama koje su od zajedničkog interes, te posebno naglasio da će se založiti da se što skorije donese Zakon o građevinskom zemljištu F BiH koji je u parlamentarnoj proceduri, a koji bi riješio glavninu ovih problema koji otežavaju svakodnevno funkcioniranje jedinica lokalne samouprave.

 


posjet federalnog ministra pravde mate jozića

grude.info

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.
Da li izlazite na izbore u BiH?Da li planirate glasati na predstojećim izborima u Bosni i Hercegovini?

Popularno danas

Opčine i gradovi