Policija u HNK-u donijela odluku o jednosatnom štrajku upozorenja

Upravni odbor Sindikata policije u Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) donio je odluku o održavanju jednosatnog štrajka upozorenja 10. novembra od 10,00 do 11,00 sati.

Štrajk upozorenja održat će se u svim organizacionim jedinicama i podružnicama Sindikata policije.

Kako stoji u odluci Upravnoga odbora, štrajk upozorenja poduzima se radi nezadovoljstva članova Sindikata zbog ignorantskog odnosa Vlade prema višestruko ponovljenom zahtjevu za provođenje dogovora pregovaračkih timova Vlade HNK i Sindikata policije vezano za isplatu dugovanja po izvršnim sudskim odlukama.

-Razlog štrajka upozorenja u organizaciji Sindikata policije HNK-a je neizvršavanje dogovora između kantonalne Vlade i predstavnika sindikata kojim je još u lipnju određen način i dinamika raspodjele sredstava predviđenih u proračunu za 2021. godinu u visini od 4, 5 milijuna maraka za isplatu dijela uknjiženih dugovanja – potvrdio je za Fenu član Upravnog odbora Sindikata policije u HNK-u Fadil Ćustović.

Podsjetimo da se na nedavnom sastanku Koordinacije sindikata proračunskih korisnika u HNK-u, kantonalna Vlada obvezala da će rebalansom proračuna koji će biti do kraja godine, krenuti s isplatama dugovanja po pravomoćnim sudskim odlukama. Iznos nisu dogovorili te je rečeno da će on biti predmet idućih sastanaka. 

 -Mi znamo da je apsolutno nepotreban ikakav rebalans jer ta sredstva stoje u proračunu za ovu godinu, a predviđena za  izmirenje dijela uknjiženog duga. Više nemamo povjerenja jer smo i prethodnih godina izigrani rebalansima- kazao je Ćustović.

Dodao je da postoji mogućnost da ta sredstva budu samo pomaknuta s te stavke na Vladine prioritetnije stavke.

  Nastavak akcije „Stop nasilju nad ženama“: Toni Šunjić i Mozzart posjetili Sigurnu kuću u Mostaru

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Brano
Brano
Brano zna sve o filmovima i novim serijama. Čest je gost kulturnih događanja u našim gradovima. Najviše voli dobre koncerte i muzičke festivale.
spot_img

Popularno danas

Opčine i gradovi