More

  Policija u HNK-u donijela odluku o jednosatnom štrajku upozorenja

  Upravni odbor Sindikata policije u Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) donio je odluku o održavanju jednosatnog štrajka upozorenja 10. novembra od 10,00 do 11,00 sati.

  Štrajk upozorenja održat će se u svim organizacionim jedinicama i podružnicama Sindikata policije.

  Kako stoji u odluci Upravnoga odbora, štrajk upozorenja poduzima se radi nezadovoljstva članova Sindikata zbog ignorantskog odnosa Vlade prema višestruko ponovljenom zahtjevu za provođenje dogovora pregovaračkih timova Vlade HNK i Sindikata policije vezano za isplatu dugovanja po izvršnim sudskim odlukama.

  -Razlog štrajka upozorenja u organizaciji Sindikata policije HNK-a je neizvršavanje dogovora između kantonalne Vlade i predstavnika sindikata kojim je još u lipnju određen način i dinamika raspodjele sredstava predviđenih u proračunu za 2021. godinu u visini od 4, 5 milijuna maraka za isplatu dijela uknjiženih dugovanja – potvrdio je za Fenu član Upravnog odbora Sindikata policije u HNK-u Fadil Ćustović.

  Podsjetimo da se na nedavnom sastanku Koordinacije sindikata proračunskih korisnika u HNK-u, kantonalna Vlada obvezala da će rebalansom proračuna koji će biti do kraja godine, krenuti s isplatama dugovanja po pravomoćnim sudskim odlukama. Iznos nisu dogovorili te je rečeno da će on biti predmet idućih sastanaka. 

   -Mi znamo da je apsolutno nepotreban ikakav rebalans jer ta sredstva stoje u proračunu za ovu godinu, a predviđena za  izmirenje dijela uknjiženog duga. Više nemamo povjerenja jer smo i prethodnih godina izigrani rebalansima- kazao je Ćustović.

  Dodao je da postoji mogućnost da ta sredstva budu samo pomaknuta s te stavke na Vladine prioritetnije stavke.

  najnovije

  spot_img