back to top

Policija u Hercegovačko-neretvanskom kantonu će prva u Federaciji dobiti nove uniforme

Pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Hercegbosanske županije će prvi dobiti nove policijske uniforme, a grupa ponuđača iz Zenice je dobila posao vrijedan 426.940 KM.

Nakon uspješno završene javne nabavke novih policijskih uniformi za MUP HBŽ-a, odlučeno je da će tvrtke Shot i Zenko iz Zenice realizirati ovaj projekt u skladu s nedavno usvojenom Uredbom o jedinstvenoj policijskoj uniformi, piše Klix.ba.

Nova Uredba definira izgled uniformi svih policijskih službenika na području Federacije Bosne i Hercegovine, a Zenko i Shot će isporučiti radne policijske uniforme vrijedne 354.949 KM, uniforme za specijalnu policiju vrijedne 58.250 KM, kao i poluduboke čizme vrijedne 13.750 KM.

Javna nabavka je raspisana 22. siječnja, a MUP-u HBŽ-a su dostavljeni uzorci uniformi s certifikatima institucija te su obavljena i laboratorijska ispitivanja materijala u Zagrebu, gdje je utvrđeno da zadovoljavaju tehničke zahtjeve.

Tvrtke Zenko i Shot su izrazile zadovoljstvo uspješnim završetkom postupka javne nabavke, ističući važnost ovakvih projekata za lokalno gospodarstvo i sigurnost.

Nove uniforme će biti isporučene u predviđenom roku od 60 dana, te će tako pripadnici MUP-a HBŽ-a biti među prvima koji će nositi nove, standardizirane uniforme.

Klix

Izvor: ( livnovine.com / Mostarski.info )

Popularno danas