back to top

Policija pronašla vozača koji je u Ljubuškom udario pješaka pa pobjegao

Policija je pronašla vozača koji je u utorak u mjestu Klobuk u Ljubuškom oborio pješaka koji je od posljedica prometne nesreće preminuo u bolnici.

Iz Županijskog tužiteljstva u Širokom Brijegu u srijedu su priopćili kako je 12. rujna u večernjim satima PU Ljubuški obavijestila dežurnog tužitelja ovog tužiteljstva da se oko 21 sat i 35 minuta u mjestu Klobuk, Ljubuški dogodila prometna nezgoda s manjom materijalnom štetom i ozlijeđenom osobom.

U nesreći je sudjelovao nepoznati vozač s nepoznatim vozilom i pješak Lj.P. rođen 1975. godine iz mjesta Klobuk koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne ozlijede te je kolima Hitne pomoći prevezen u CUM SKB Mostar, dok je vozač s vozilom napustio mjesto događaja.

Ovlaštene službene osobe su, po nalogu dežurnog tužitelja, obavile očevidne radnje i izuzele predmetno vozilo i druge tragove radi potrebnih daljnjih vještačenja.

Policijski službenici su, radeći na pronalasku vozača motornog vozila, utvrdili da se radi o osobi I.M. (1986.) iz Klobuka, koji je kritične prilike upravljao motornim vozilom marke “Renault Laguna” nepripadajućih registarskih oznaka RH s vidljivim mehaničkim oštećenjima koji odgovaraju tragovima pronađenim na mjestu događaja.

On je lišen slobode 13. rujna u 02,50 sati zbog osnova sumnje da je u alkoholiziranom stanju počinio kazneno djelo teška kaznena djela protiv sigurnosti javnog prometa u svezi s ugrožavanjem javne sigurnosti i neukazivanje pomoći osobi ozlijeđenoj u prometnoj nezgodi, navode iz Tužiteljstva.

Dodaju kako je postupajući tužitelj obaviješten da je ozlijeđeni pješak u prometnoj nezgodi Lj.P. preminuo 13. rujna u 19,40 sati u SKB Mostar.

Na tijelu preminulog, po nalogu tužitelja, izvršiti će se obdukcija 15. rujna te će se nastaviti s poduzimanjem svih potrebnih istražnih radnji u cilju utvrđivanja uzroka nastanka prometne nezgode, kažu iz županijskog Tužiteljstva.

Policija pronašla vozača koji je u Ljubuškom udario pješaka pa pobjegao Dnevni.ba.

dnevni.ba

Popularno danas