Pogledajte koliko iznosi prosječna plaća u FBiH

Prosječna mjesečna isplaćena neto plata po zaposlenom u Federaciji BiH /FBiH/ prosinac prošle godine iznosila je 1.180 KM i nominalno je veća za 1,6 %, a realno za 2,5 % u odnosu na prethodni mjesec.

U odnosu na isti mjesec prethodne godine prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenom u prosincu 2022. godine nominalno je veća za 12,8 %, a realno manja za 2,5 %, objavio je Federalni zavod za statistiku, prenosi Srna.

Najveće povećanje prosječne mjesečne isplaćene neto plaće u prosincu prošle godine u odnosu na prethodni mjesec, zabilježeno je u stručnim, znanstvenim i tehničkim djelatnostima i to za 7,4 %., zatim u financijskim i djelatnostima osiguranja za 6,4 posto, te u vađenju ruda i kamena za 5,1 %.

U isto vrijeme smanjenje prosječne mjesečne isplaćene neto plaće zabilježeno je u ostalim uslužnim djelatnostima za 1,9 %, te u hotelijerstvu i ugostiteljstvu za 0,6 %.

Objava Pogledajte koliko iznosi prosječna plaća u FBiH pojavila se prvi puta na Neum.online.

neum.online

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Alem
Alemhttps://www.tnt.ba
Alem je glavni i odgovorni urednik digitalnih medija naše Grupacije. Voli da piše o svom poslu, marketingu, online zaradi i putovanjima.

Popularno danas