back to top

Podignuta optužnica za krijumčarenje oko 16 tisuća kutija cigareta

SARAJEVO, (FENA) – Tužiteljica iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju podigla je optužnicu protiv Radeta Gligorovića, rođenog 1996. godine u Milićima, državljanina BiH.

Optuženi se tereti da je, vozeći teretno i priključno motorno vozilo iz pravca Srbije, došao na granični prijelaz Karakaj kod Zvornika, te u skrovitom i posebnom napravljenom mjestu u tovarnom dijelu priključnog vozila, protivno odredbama Zakona o carinskoj politici BiH i Zakona o akcizama BiH, preko carinske linije u Bosnu i Hercegovinu, prevezao količinu od 15.889 paklica cigareta raznih marki, koje nisu bile obilježene kontrolnim i poreznim markicama propisanim poreznim zakonodavstvom BiH, ukupne procijenjene vrijednosti od 72.590,33 KM koje su pronašli i oduzeli pripadnici Granične policije Zvornik.

Optuženi se tereti da je preko carinske linije prenosio robu veće vrijednosti izbjegavajući mjere carinske kontrole, čime je počinio kazneno djelo krijumčarenja. 

U optužnici je predloženo oduzimanje predmeta korištenih za izvršenje kaznenog djela, odnosno zaplijenjenih cigareta, kao i kamiona i prikolice, kojima je vršeno krijumčarenje.

Navode optužnice tužiteljstvo će dokazivati pozivanjem pet svjedoka i prilaganjem prikupljenog dokaznog materijala.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Podignuta optužnica za krijumčarenje oko 16 tisuća kutija cigareta Dnevni.ba.

dnevni.ba

Popularno danas