Početak radova na rotoru Vukadinovići, pri kraju dokumentacija za brzu cestu Zagvozd-Imotski

Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban izjavio je u četvrtak u Imotskom, prilikom početka radova na rotoru Vukadinovići, kako je rekonstrukcija tog prometnog čvora izuzetno bitna za rješavanje budućih prometnih projekata u Imotskoj krajini.

“Prvenstveno tu mislim na krucijalni projekt, a to je brza cesta od Zagvozda do Imotskog i dalje prema Bosni i Hercegovini. Sretan sam što radovi na rotoru napokon kreću. Napominjem kako je puno truda uloženo u rješavanje imovinsko-pravnih pitanja, ali je sada to došlo do kraja i izabran je izvođač. Nadam se da će ovaj projekt biti dovršen u zakazanom roku”, rekao je župan, stoji na web stranicama Splitsko-dalmatinske županije.

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković rekao je kako je ovo nastavak radova na prometnicama u Imotskoj krajini, podsjetivši kako je nedavno uspješno završena rekonstrukcija opasnog zavoja u mjestu Ajdukova Draga.

“Sve to rezultat je kontinuirane suradnje Grada Imotskoga, Splitsko-dalmatinske županije i Hrvatskih cesta odnosno Ministarstva mora, prometa i infrastrukture. Nakon završetka rotora Vukadinovići, zajedno s nogostupom od kilometar i pol, mi ćemo na postojećoj državnoj cesti riješiti sve kritične probleme. To je uvod u najveći projekt koji je ovdje neophodan, a to je brza cesta Zagvozd-Imotski”, rekao je Butković i dodao kako su u tijeku radnje za realizaciju toga projekta.

“Pri kraju je projektna dokumentacija, a do kraja ove godine očekujemo izdavanje lokacijske dozvole. U sljedećoj godini očekujemo konačno raspisivanje natječaja i početak gradnje tog, jednog od najvećih infrastrukturnih projekata kada je riječ o cestovnoj infrastrukturi”, zaključio je Butković.

Post Početak radova na rotoru Vukadinovići, pri kraju dokumentacija za brzu cestu Zagvozd-Imotski je prvi puta viđen na Grude Online.

www.grude-online.info

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.

Popularno danas