Plesna revija u Mostaru okupila plesače iz cijele BiH

-

U okviru kulturne manifestacije “Mostarsko ljeto 2021”, u subotu navečer u Centru za kulturu Mostar održana je plesna revija pod nazivom “Zaplešimo ljetni ples”, koju su organizovali Plesni studio Mo-stars i Centar za kulturu Mostar.

Direktor Centra za kulturu Senad Suljić istakao je kako su dosadašnji sadržaji kulturne manifestacije “Mostarsko ljeto” pokazatelj koliko su se građani poželjeli kulturnih sadržaja.

“Potvrđuje to i interes publike za ovu manifestaciju. Rukovodit ćemo se ovim iskustvom i narednih godina ćemo planirati slične sadržaje”, istakao je Suljić. 

 Na plesnoj reviji učestvovalo je 15 plesnih organizacija sa ukupno 160 plesača iz sedam bosanskohercegovačkih gradova.

“Zbog pandemije Plesni studio Mo-Stars dvije godine nije imao svoj tradicionalni plesni festival. Mostarsko ljeto je omogućilo ponovni susret plesača iz cijele BiH. Mostar kao grad kulture i umjetnosti je zaslužio jednu ovakvu manifestaciju koja ima višestruki značaj”, istakla je voditeljica i koreografkinja Plesnog studija Mo-Stars Nataša Jekić.

 Esma Džiho iz Odjela za kulturu Grada Mostara istakla je da je ovogodišnja manifestacija “Mostarsko leto”, ponudila mnoštvo zanimljivih I raznovrsnih sadržaja za sve generacije.

Osim domačina Plesnog studija Mo-Stars, učestvovali su plesači plesnih klubova Astorija Sarajevo, LDF Vitez, Bolero Sarajevo, Balet Mostar Arabeske, Sandoval Tuzla, Let s dance Nevesinje, B- dance Mostar, Flash Mostar, Ya Amar Sarajevo, Zrinjski Mostar, Koroleva Mostar, Erigo Mostar, Mostarske mažoretkinje, Bolero Banja Luka i  Romantik Sarajevo.

Program Mostarskog ljeta bit će nastavljen u ponedjeljak u Muzeju Hercegovina, gdje će biti otvorena izložba radova hrvatskog slikara i grafičara, začetnika hrvatskog umjetničkog obrta i dizajna i jednog od utemeljitelja moderne i umjetničke hrvatske grafike Tomislava Krizmana, pod nazivom “Tomislav Krizman – Bosna i Hercegovina”, saopćili su organizatori.

spot_img

Mostar vijesti