Plenković posjetio Središnjicu HKD Napredak i obećao osobnu i potporu Vlade

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković je u okviru službene posjete Bosni i Hercegovini posjetio Središnjicu Hrvatskog kulturnog društva Napredak.

Uz predsjednika Vlade bili su potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić, ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, državna tajnica za europska pitanja Andreja Metelko-Zgombić, te zastupnica u Hrvatskom saboru i predsjednica Odbora za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zdravka Bušić,saopćeno je iz HKD Napredak.

Drodošlicu u Središnjici Napretka cijenjenim visokom izaslanstvu hrvatske Vlade, predvođeno premijerom zaželili su predsjednik HKD Napredak dr. sc. Nikola Čiča te dopredsjednici Josip Križanović i Miroslav Landeka te član Središnje uprave Josip Nikolić, kao i djelatnici Stručne službe.
 
Predsjednik HKD Napredak Nikola Čiča zahvalio je predsjedniku Vlade Plenkoviću za svu pomoć i podršku koju je Republika Hrvatska svih godina pružala i nastavlja pružati Hrvatima u Bosni i Hercegovini i Napretku, kao i onu od strane Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Čiča je informirao je predsjednika Vlade Plenkovića i izaslanstvo o radu i aktualnim projektima Središnjice i podružnica s posebnim naglaskom na značajan jubilej koji HKD Napredak obilježava iduće godine i to 120 godina od utemeljenja Društva.
 
Plenković je rekao kako će rad Hrvatskog kulturnog društva Napredak biti i dalje podržan od strane Vlade Republike Hrvatske, te kako će Vlada Republike Hrvatske biti i pokrovitelj Međunarodnog simpozija koji će se održati u Sarajevu u septembru naredne godine, a na koji je pozvan i osobno predsjednik Vlade.
Andrej Plenković je naglasio važnost vidljivosti, djelovanja i zastupljenosti HKD Napredak, saopćeno je.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Brano
Brano
Brano zna sve o filmovima i novim serijama. Čest je gost kulturnih događanja u našim gradovima. Najviše voli dobre koncerte i muzičke festivale.

Popularno danas