Pijan vozio 118 km/h kroz naselje i ubio čovjeka, neće dana provesti u zatvoru

Đorđe Rodić (25) iz Drvara, koji je pravomoćno osuđen za izazivanje prometne nesreće u kojoj je poginuo njegov sugrađanin Luka Matić (37), ni dana neće provesti u zatvoru budući da je Županijski sud u Livnu prihvatio zahtjev da mu kaznu od godinu dana zatvora zamijeni novčanom!

– Obavještavamo vas da je podnesen zahtjev za zamjenu zatvorske kazne za novčanu. Zahtjevu je udovoljeno i 13. studenoga je donesena presuda kojom se mijenja kazna zatvora novčanom kaznom u iznosu od 36.500 maraka. Po pravomoćnosti presude optuženi će se pozvati na plaćanje kazne – navodi Županijski sud u Livnu u odgovoru ATV-u.

Rodić je, na osnovu sporazuma o priznanju krivice koji je potpisao sa županijskim tužiteljem Mladenom Stojanovićem, proglašen krivim za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog prometa (član 336. stav 2), odnosno izazivanje prometne nesreće u kojoj je poginuo Luka Matić.

Osuđen je na minimalnu propisanu kaznu od godinu dana zatvora, iako je nesreću izazvao pijan, vozeći Mercedes nedozvoljenom brzinom od 118 km/h u naseljenom mjestu gdje je ograničenje 50 km/h, uz prelazak u lijevu traku… Izrečena mu je i zabrana upravljanja vozilom ”B” kategorije u trajanju od dvije godine.

Tragedija se dogodila 20. kolovoza prošle godine oko 15.20 sati u ulici Jove Kecmana u Drvaru.

Kobnog dana Matić je završio s poslom, sjeo u Passat i krenuo kući svojoj supruzi i maloljetnoj kćerki. Tek što se uključio na put, iz suprotnog pravca je naišao Mercedes, kojim je upravao pijani Rodić, i zakucao se u Matićev Passat.

U stravičnom sudaru Matić je zadobio višestruke povrede i prelome po cijelom tijelu.

Dva mjeseca je, poput biljke, proveo na liječenju u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici u Mostaru. Preživio je dvije kliničke smrti, ali je od zadobijenih povreda podlegao 20. listopada 2022. godine.

Pogled.ba

pijan vozio 118 km/h kroz naselje i ubio čovjeka, neće dana provesti u zatvoru

pijan vozio 118 km/h kroz naselje i ubio čovjeka, neće dana provesti u zatvoru

relax-portal.info

Popularno danas