back to top

Petrušev je izravno ocijenio odluku suca koja ga je učinila tragikom, objavila je i Euroliga

Srbijanski reprezentativac Filip Petrushev sinoć je zablistao u utakmici protiv Barcelone i bio najefikasniji u momčadi Olympiakosa.

Ipak, na kraju se pretvorio u tragediju, jer je dosuđen zbog sumnjivog prekršaja nad Jabarijem Parkerom kod šuta za tri poena u samom finišu produžetka, što je potom dovelo do gubitka crveno-bijelih.

Petrushev je o tome govorio nakon utakmice, no tada je izravnije izrazio nezadovoljstvo odlukom.

Teško je pričati… Htjeli su i oni pobjedu. Jabari Parker očito je želio kontakt, isprovocirani kontakt. To je prekršaj koji se može dosuditi tijekom utakmice, ali ne i na kraju utakmice. To se ne radinedvosmisleno je ocenio srpski centar za grčkiSportal“, ali je ipak ostao samokritičan:

Imali smo priliku završiti utakmicu u regularnom vremenu. Moramo biti koncentriraniji u završnici utakmica. Nedopustivo je da tako važnu utakmicu ne privedemo kraju. I ja sam kriv što smo izgubili. Čeka nas nova teška utakmica. Moramo biti bolji u svemu. Kraj je godine. Svi žele proći na final four. Moram i ja biti bolji. Neke moje odluke, pogotovo na kraju utakmice, nisu bile dobrenaveo je Petrušev.

Ponovio je u izjavi za “kako smatra da je sudac na kraju odigrao presudnu uloguEurohoops“.

Rekli su mi da je bio faul, ali on je očito tražio kontakt. I bilo ih je malo, ali sam se odmaknuo. Suci su ipak odlučili dosuditi prekršaj i tako odlučiti utakmicu. Teško je, ali tako je. Imali smo puno prilika završiti utakmicu umjesto da netko drugi odlučibio je nezadovoljan Petrušev.

Tim povodom oglasila se i Euroliga koja je ocijenila da nema spora kada je u pitanju počinjeni prekršaj i ispravnost odluke.

Ipak, Euroliga je priznala da prekršaja ne bi bilo da suci neposredno prije toga nisu pogriješili i dozvolili Tomasu Satoranskom da više od pet sekundi ne vadi loptu iz šesnaesterca! To bi automatski dovelo do preokreta i lopta bi pripala Olympiakosu, a utakmica bi vjerojatno otišla u još jedan produžetak.

Sportska centralajavno.ba

Popularno danas