More
  VijestiPetak zadnji dan distribucije premije osiguranja za ovu godinu

  Petak zadnji dan distribucije premije osiguranja za ovu godinu

  Osiguranici Zavoda zdravstvenog osiguranja (ZZO) Hercegovačko-neretvanske županije koji nisu pribavili premiju osiguranja za 2021.godinu, mogu je pribaviti najkasnije do petka, 26. veljače godine kada završava redovita distribucija, a produljenja roka neće biti.

  Nakon završetka redovne distribucije premiju osiguranja mogu kupiti prvoprijavljeni, odnosno osobe koje nisu bile prijavljene na zdravstveno osiguranje u razdoblju redovite distribucije i to najkasnije 30 dana od dana prijave osiguranja, priopćeno je iz ZZO HNŽ-a.

  Osigurane osobe koje ne pribave premiju osiguranja neće biti oslobođeni plaćanja participacije za 134 usluge zdravstvene zaštite (popis usluga; VIDEO).

  Cijena premije osiguranja je 20 maraka po osiguranoj osobi, a istu mogu kupiti sve punoljetne osigurane osobe koje posjeduju zdravstvenu iskaznicu.

  Osobe za koje poslodavci nisu izmirili obveze iz zdravstvenog osiguranja također mogu pribaviti premiju osiguranja, s tim da ona postaje pravovaljana kada poslodavci uplate doprinose za obvezno zdravstveno osiguranje.

  Uplata premije osiguranja za 2021. godinu vrši se isključivo kod organizacija za obavljanje platnog prometa (pošta, banka) na  depozitni račun ZZO HNŽ na broj: 5550000004873298 (Vrsta prihoda 722 611).

  Dokaz o izvršenoj uplati premije osiguranja (uplatnicu), osiguranik je dužan dostaviti najbližem područnom uredu Zavoda, radi evidentiranje iste u informacijski sustav.

  Premiju osiguranja za 2021. godinu osiguranici mogu evidentirati i putem web stranice Zavoda, te ukoliko se odluče na ovaj način evidentiranja premije osiguranja za 2021. godinu, nisu u obavezi fizički dolaziti u područne urede Zavoda, već će uplaćene premije biti evidentirane u informacijski sustav i to  najkasnije u roku od 3 radna dana, a potvrdu o evidenciji istih osiguranici će dobiti na svoj osobni e mail, navodi se u priopćenju.

  FENA

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img