More
  VijestiPerformans ''Jer nas se tiče'': Vreće smeća sa Uborka pred zgradom Gradske...

  Performans ”Jer nas se tiče”: Vreće smeća sa Uborka pred zgradom Gradske vijećnice

  Iz Građanske inicijative donijeli su vreće pune smeća s Uborka i ostavili ih ispred Gradske vijećnice. 

  Građanska inicijativa “Jer nas se tiče” u četvrtak je  ispred Gradske vijećnice u Mostaru  simboličnim performansom podsjetila na njihove zahtjeve za rješavanje problema deponije “Uborak”,a povod njihovog okupljanja je današnje izvješće o radu gradonačelnika za 2021. godinu na Gradskom vijeću.

  – Problem Uborka je spomenut samo jedanput u dosadašnjem radu gradonačelnika i to vezano uz studiju okoliša oko Uborka. Došli smo ovdje reći kako se do sada nije ništa učinilo. Tim povodom smo donijeli vreće pune smeća s Uborka, koje će jedno vrijeme stajati ovdje ispred Vijećnice nakon čega ćemo ga skloniti. Naša poruka je da to smeće nama stoji ‘pred vratima’ 24 sata, 365 dana u godini i nitko ga ne sklanja – rekao je predstavnik inicijative Fuad Hujdur.

  Istaknuli su kako se njihovi zahtjevi kontinuirano zanemaruju te su ponovno podsjetili kako zahtijevaju da se deponija Uborak sanira i zatvori, da se pronađe nova lokacija za deponiju te da se postojeća deponija izbriše iz prostornog plana Grada Mostara i Hercegovačko-neretvanskog kantona.

  Hujdur je rekao kako oni kao inicijativa nisu zaduženi za traženje potencijalne nove lokacija za deponiju, već da taj problem moraju riješiti visokoobrazovani ljudi kako nalažu pravila i zakoni.

  – Spominju se razni rokovi, ali ništa nismo dobili napismeno. Mi bi obustavili sve i povukli se, samo kad bi se ispunio makar jedan od naših zahtjeva, a dok se to ne ispuni, mi se povući nećemo – zaključio je Hujdur.

  Iz Građanske inicijative “Jer nas se tiče” pozvali su Gradsko vijeće Mostara i gradonačelnika Marija Kordića na suradnju i na prihvaćanje njihovih zahtjeva.

  federalna.ba/Fena

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img