More
  VijestiPartnerstvo za zdravlje/ Donacija zaštitne opreme i testova naCOVID-19 zdravstvenim radnicima u...

  Partnerstvo za zdravlje/ Donacija zaštitne opreme i testova naCOVID-19 zdravstvenim radnicima u Sarajevu, Bijeljini i Mostaru

  U petak 22. januara 2021. godine u sklopu regionalnog SoS projekta, koji finansira Globalni Fond za borbu protiv AIDS-a, tuberkuloze i malarije (TGF), Udruženje Partnerstvo za zdravlje u suradnji sa partnerskim organizacijama i institucijama uručiće donaciju testova za testiranje na COVID-19 i zaštitnu opremu zdravstvenim radnicima u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, JZU Bolnici „Sveti vračevi“ u Bijeljini i Sveučilišnom kliničkom centru u Mostaru.

  Donacija obuhvata testove na COVID-19, pandemijske komplete (zaštitno odijelo, maska, rukavice), dezinficijense i bakticide, te beskontaktne termometre.

  Ova donacija je sastavni dio projekta podrške zdravstvenom sistemu u Bosni i Hercegovini u odgovoru na pandemiju COVID-19. Projekat je razvilo Partnerstvo za zdravlje/Partnerships in Health, uz podršku relevantnih ministarstava zdravstva (Federalno ministarstvo zdravstva, Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske) i odjela za zdravstvo Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine. 

  „Projekat nam omogućava donaciju testova i zaštitne opreme zdravstvenim ustanovama u tri grada u Bosni i Hercegovini, koji su potpisnici „Pariške deklaracije“ i sa kojima smo surađivali u pripremi projekta, a kojima se ovom prilikom zahvaljujemo na nesebičnoj i vrijednoj podršci“ – navode iz Partnerstva za zdravlje.

  Pored navedenih aktivnosti Udruženje Partnerstvo za zdravlje je pokrenulo izgradnju web platforme za zdravstvene profesionalce angažirane u borbi protiv COVID-19. Na ovoj platofrmi moći će se dobiti stručni savjeti od kompetentnih epidemiologa, infektologa i stručnjaka za organizaciju zdravstvenog sistema. Početak rada platforme planiran je u februaru 2021. godine.

  Udruženje Partnerstvo za zdravlje takođe održava web stranicu www.hivtestiranjebih.com kao doprinos prevenciji širenja HIV-a u Bosni i Hercegovini. Na web stranici mogu se dobiti informacije o centrima za besplatno, dobrovoljno i povjerljivo savjetovanje i testiranje u Bosni i Hercegovini, informacije o procesu testiranja, savjetovanju prije i nakon testiranja, kao i osnovne činjenice o HIV-u i AIDS-u.

  partnerstvo za zdravlje/ donacija zaštitne opreme i testova nacovid-19 zdravstvenim radnicima u sarajevu, bijeljini i mostaru
  Partnerstvo za zdravlje

  O udruženju Partnerstvo za Zdravlje

  Partnerstvo za zdravlje je nevladina organizacija sa sjedištem u Sarajevu, posvećena razvoju znanja i vještina o zdravlju kroz edukaciju i treninge profesionalaca, kao i pomoći institucijama da izgrade svoje kapacitete i postignu održivi napredak u kvaliteti pružanja esencijalnih zdravstvenih usluga.

  Partnerstvo za zdravlje već dugi niz godina radi na programima podrške zdravstvenom sistemu u Bosni i Hercegovini, te je cijenjen partner relevantnih ministarstava zdravstva i zdravstvenih ustanova širom zemlje, koji su nam također dali podršku u pripremi i razvoju projekta.

  Naši projekti poboljšavaju život ugroženim populacijama. Partnerstvo za zdravlje teži ka društvu u kojem će svi ljudi imati neometan i kvalitetan  pristup zdravstvenim uslugama, bez obzira na rasu, etničku pripadnost, vjeroispovjest, spol, seksualnu orjentaciju ili političko opredjeljenje.

  Više informacija o našem Udruženju možete naći na web stranici www.aph.ba.

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 5 / 5. Brojanje glasova: 1

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img