back to top

Paljenjem prve svijeće počeo Advent u Mostaru

Paljenjem prve adventske svijeće na platou ispred Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače u subotu, počeo je Advent u Mostaru.

Glavna savjetnica Grada Mostara Radmila Komadina otvorila je ”Advent u Mostaru 2023.”, manifestaciju koja je proteklih godina postala nezaboravan događaj u gradu na Neretvi.

– Činjenica je da živimo u vremenu izazova, vremenu porasta ratnih zbivanja u svijetu, tenzija, prirodnih nepogoda, katastrofa ali pred čovjekom stoji ono najbitnije, a to je nada koja predstavlja svjetionik kako bi našli najbolji put(…) Advent nije samo serija kulturnih događanja u Mostaru već je ovo prigoda povezivanja, zajedništva, ljubav, poštovanje, stremljenja ka ostvarenju zajedničkih ciljeva. Duboko se nadam da će advent donijeti svijetlost, vjeru, nadu i radost u živote sviju nas – poručila je Komadina.

Ova adventska manifestacija u svom prvom danu posjetiteljima nudi prigodan program uz nastup Hrvatske glazbe Mostar, Klape Trs i Zbora glazbene škole Ivana pl. Zajca.

paljenjem prve svijeće počeo advent u mostaru

Fra Marin Karačić, jedan od najpoznatijih izvođača duhovne glazbe na ovim prostorima, koncertom u velikoj dvorani Kosače dao je poseban pečat ovoj blagdanskoj svečanosti. Na koncertu su nastupili i biskupijski zbor mladih ViDeMus.

Jedna od najtraženijih baletnih predstava Orašar stiže u Mostar u ponedjeljak, 4. prosinca, u sklopu programa Advent u Mostaru. Mostarska publika ima privilegij uživati u vrhunskoj umjetničkoj postavi ukrajinskog baletnog ansambla Ukrainian Classical Balet u velikoj dvorani HD HS Kosača. S njima će pozornicu dijeliti i učenice Balet Mostar Arabesque koje već odavno bilježe uspjehe na svjetskoj baletnoj sceni.

Mostar se tako našao na mapi od samo nekoliko gradova u regiji koji će imati priliku uživati u ovom umjetničkom djelu. Ulaznice za Orašara mogu se kupiti na blagajni dvorane.

Na pozornici ispred Kosače posjetitelje manifestacije Advent u Mostaru sljedećih dana očekuje bogat i šarolik dnevni zabavni program u kojemu će sudjelovati učenici mostarskih škola, mališani iz vrtića te KUD-ovi.

Svakako će najveću radost kod najmlađih posjetitelja izazvati dolazak sv. Nikole koji je planiran na pozornici ispred Kosače u srijedu, 6. prosinca, od 15 sati pod sponzorstvom Naklade Alfa.

Adventske radosti za djecu i darovi, uz druženje sa svetim Nikolom, donijet će pravi duh blagdana u Mostar. Kako bi ovaj dan još više uljepšali mališanima, Lola Klaunovi će izvesti predstavu Ples s vilenjacima.

Po uzoru na svjetske metropole blagdansku čaroliju u Mostaru od sredine prosinca upotpunit će i klizalište.

Uz zvuke dobre glazbe u večernjem programu koji kreće od 14. prosinca koncertom Vanne i klizanje na otvorenom posjetitelji će moći svoja osjetila obogatiti mirisima i okusima gastronomskih delicija koje nas ove godine očekuju u adventskim kućicama na platou HD HS Kosača, a uskoro i na Šetalištu.

www.mostar.ba

Popularno danas