Čuljak: Organizacija dočeka Nove godine u Mostaru teče prema planu

Pripreme za doček Nove godine na otvorenom u Mostaru nastavljaju se prema planu, kazali su za Fenu iz mostarske gradske uprave.

U medijima se pojavila informacija kako se zbog „sigurnosnih prijetnji“ razmatra otkazivanje dočeka na otvornom, a savjetnik gradonačelnika Mostara Marin Čuljak istaknuo je kako pripreme idu planiranim tokom.

– Za sada organizacija teče prema planu, ali naravno da pratimo stanje, kako u Bosni i Hercegovini, tako i u svijetu. Sasvim sigurno nećemo ulaziti u bilo kakav sigurnosni rizik. Nadamo se ipak da će se globalna situacija normalizirati kako bi se nesmetano mogle organizirati zimske manifestacije – izjavio je Čuljak za Fenu.

Na dočeku Nove godine u Mostaru trebao bi nastupiti Željko Joksimović, i to na parkiralištu između Hrvatskog narodnog kazališta Mostar i zgrade federalnih institucija.

Protiv održavanja proslave na toj lokaciji pobunili su se bošnjački političari, koji smatraju da spomenuta lokacija pripada Islamskoj zajednici. Proteklog ljeta održano je više prosvjeda na kojima su predstavnici Islamske zajednice zatražili povrat tog zemljišta.

Iz gradske uprave naveli su kako za sada nema novih informacija o eventualnoj promjeni lokacije dočeka Nove godine.dnevni.ba

Popularno danas