Otvorena skakaonica Duradžik u blizini Starog mosta

Čuvena skakaonica Duradžik, koja je desetljećima za brojne skakače predstavljala “posljednju stanicu” pred odvažni skok sa Starog mosta u Mostaru, od jučer je u novom ruhu, javlja Anadolu Agency (AA). Zahvaljujući prijateljima, Klub skakača Mostari uspio je na ovom mjestu napraviti novu, suvremenu skakaonicu s koje će ubuduće “letjeti” mladi skakači iz Mostara, od kojih su brojni članovi podmlatka Kluba Mostari.

“Ideja je stara nekoliko godina. Izrodila se kod nas u Klubu skakača u vodu, a podržao nas je od početka i ‘Red Bull’. Naša ideja je bila, prije svega, rekonstrukcija stare skakaonice, a kasnije smo shvatili i da bi bilo sjajno povećati visinu, jer smo imali problem s obzirom da je nedostajala ta visina između deset metara koliko je ranije bila visoka ova skakaonica i 25 metara koliko je visok Stari most. Ranija skakaonica je bila trula, dotrajala i na njoj smo imali ozljede skakača. Bili ste svjedoci skokova stranaca, koji zahvaljujući našim skakačima ostaju živi. Da smo imali nešto poput ove skakaonice ranije, do toga ne bi dolazilo”, rekao je za AA predsjednik Kluba skakača u vodu Mostari Lorens Listo. Skakaonica je rekonstruirana s namjerom da s nje skaču mladi skakači, koji bi jednog dana trebali postati skakači sa Starog mosta. U Mostaru je danas sve manje mladih skakača. Klub Mostari je zbog toga uveliko u kampanji koja za cilj ima sačuvati tradiciju skakanja.

  Lavrov: Zapad je objavio 'totalni rat' Rusiji
Foto: Anadolu Agency (AA)

“Mi radimo predano na tome. Nada je velika. Vidim mlade skakače koji dolaze. Već nekoliko njih je skočilo s visine od 15 metara. Uvjeren sam da će svako tko skoči s te visine, kasnije skočiti i sa Starog mosta, jer to je adrenalin. Sve vas vuče k tome. Svi građani moraju biti uz nas kako bismo spasili tradiciju skokova. To je naša najstarija tradicija, stara već 456 godina”, rekao je Listo. Vrijednost projekta je 50 tisuća KM, a osim Kluba skakača u vodu Mostari i “Red Bulla”, podržao ga je i Grad Mostar. Današnju svečanost otvaranja uveličao je svjetski skakački as Orlando Duque iz Kolumbije, koji je ranijih godina bio sudionik Red Bull Cliff diving skokova, čija je jedna od stanica upravo Mostar. Ceremoniji je prisustvovao i legendarni skakač i prvak Emir Balić.

  • Australci će Francuzima isplatiti 555 milijuna dolara odštete zbog naprasnog otkazivanja kupovine podmornica
  • Biden o Zelenskom: ‘Mislio je da pretjerujem kad sam mu govorio da će Rusi napasti Ukrajinu, nije me htio slušati‘
  • Otvorena skakaonica Duradžik u blizini Starog mosta
  • Liga nacija: Pašalić za slavlje na Parkenu
  • Hrvatska srušila Dansku u Kopenhagenu

Otvorena skakaonica Duradžik u blizini Starog mosta Dnevni.ba.

dnevni.ba

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.
spot_img

Popularno danas

Općine i gradovi