Otvorena dvadesetdrugo izdanje Umjetničke kolonije u Neumu

U okviru Neumskog ljeta 2021. otvorena je tradicionalna kulturna manifestacija Umjetnička kolonija na kojoj ove godine sudjeluje 17 umjetnika s područja cijele Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske.

Ovogodišnju dvadeset i drugu Umjetničku koloniju otvorio je slikar Edo Unković, koji je istaknuo kako je ovaj događaj od iznimnog značaja ne samo za Neum, već i za sudionike Kolonije.

Dodao je kako je posebna čar stvarati u Neumu, te je svima poželio uspješan rad uz ugodno druženje.

Nazočnima se obratio i općinski načelnik Dragan Jurković koji je pozdravio okupljene umjetnike, a potom i goste koji su uveličali ovo otvaranje. Istaknuo je koliki značaj ima jedna ovakva kulturna manifestacija, koja u Neumu traje već preko 20 godina, te je izrazio želju da se njezino djelovanje nastavi i dalje.

Ovom prigodom zagrebački likovni umjetnik neumskih korijena Stjepan Katić, jedan od inicijatora pokretanja Umjetničke kolonije, predstavio je knjigu “Hrvatska moderna umjetnost u Humu i Zahumlju”, koja sadrži sakralnu arhitekturu, slikarstvo i kiparstvo Popova i Hrasna, Dubrave i Luke i donosi likovne radove eminentnih autora na 180 stranica monografije.

Organizatori Umjetničke kolonije Neum su Općina Neum i Muzej i galerija Neum. Za zabavni program večeri bili su zaslužni članovi HKUD “Lindžo” Neum, koji su svojim izvedbama upotpunili sam program otvaranja.

Na ovogodišnjem izdanju Umjetničke kolonije sudjeluju umjetnici: Jure Jovica, Edo Unković, Nikša Erceg, Cvjetana Bazina, Miro Stamatović, Vedran Grabovac, Mišo Baričević, Josip Škerlj, Stipo Zoroja, Hiba Mustafić, Julijana Raič, Luce Đuraš, Marija Galić, Robert Kralj, Marta Baće, Stjepan Katić, Dora Miholjević i Antun Karaman, priopćeno je na službenim internetskim stranicama općine Neum.

  Uhićena osoba koja se dovodi u vezi s napadom na nogometne suce

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Brano
Brano
Brano zna sve o filmovima i novim serijama. Čest je gost kulturnih događanja u našim gradovima. Najviše voli dobre koncerte i muzičke festivale.
spot_img

Popularno danas

Opčine i gradovi