OTKRIVENO: Mnoga nekošarkaška tržišta žele licencu Eurolige!

Nedavno je došlo do velikih promjena na čelu Košarkaške Eurolige, pa je umjesto do tada nedodirljivog Giordija Bartomeua glavni čovjek natjecanja postao Dejan Bodiroga, legenda naše Košarke. Njegov bliski suradnik, odnosno poslovni direktor bit će bivši predsjednik Portland Trail Blazersa Marshall Glickman.

Upravo je Glickman u razgovoru za “Sportiko” otkrio da za licencu Eurolige vlada veliki interes iz krajeva koji nisu posebno poznati u košarci, ali imaju veliki poslovni potencijal.

Velik broj tržišta u ovom trenutku jedva čeka dobiti licencu za Euroligu. Situacija je takva da imamo lige locirane na najjačim Košarkaškim tržištima, koja su ujedno i poslovno najslabija, kao i ozbiljne poslovne potencijale na mjestima koja se ne smatraju tradicionalnim Košarkaškim tržištima. Postoji veliki prostor za rast, posebno u Francuskoj, Njemačkoj i širem području Londonasmatra Glickman.

To je posebno objasnio na primjeru Londona koji se ove sezone natječe u Eurokupu.

Kad se u Londonu igraju prijateljske NBA utakmice, dvorana je rasprodana u dvije sekunde. NFL također djeluje u Londonu, čak i MLB. Mislimo da bi regularni član Eurolige tu mogao biti vrlo uspješanpredviđa čelnik elitnog europskog natjecanja.

Govorio je io poslovnim strategijama i suradnji s klubovima koji trenutno vladaju Europom i koji su poznati po uspjesima u prethodnom razdoblju.

Želim pomoći klubovima da rastu lokalno i regionalno i da postignu bolju ravnotežu između toga koja komercijalna imovina najbolje funkcionira lokalno i koja najbolje funkcionira na razini ligerekao je Glickman.

Sportska centrala

javno.ba

Popularno danas