Osuđen Živko Matuško bivši načelnik Neuma

Živko Matuško, bivši dugogodišnji načelnik Neuma je nepravomoćno osuđen na uvjetnu kaznu zatvora u trajanju od godinu i četiri mjeseca, s rokom kušnje od dvije godine i to zbog zloupotrebe položaja ili ovlasti u stjecaju s kaznenim djelom iz čl. 85. Zakona o prostornom uređenju HNŽ.

Da je Matuško bio osumnjičen, potom optužen i u konačnici, nakon sudskog postupka koji se protiv njega vodio u Općinskom sudu Čapljina, presuđen, i to u vezi nezakonite izgradnje hotela ”Jadran”, činjenice su koje su prošle daleko ispod svih radara, saznaje Avaz.

Zanimljivo je da je optužnicu Tužiteljstvu Hercegovačko-neretvanske županije protiv Matuška, ali i njegovog pomoćnika Pere Raiča, Općinski sud u Čapljini potvrdio prije točno tri godine, dok je bio na poziciji načelnika.

”Optužnica je potvrđena protiv Ž.M. (65) i P.R. (69) iz Neuma, zbog osnovane sumnje da je prvooptuženi Ž.M. u vremenskom razdoblju od 1. veljače do 31. prosinca 2015. godine, u Neumu, u svojstvu službene osobe i načelnika Općine Neum iskorištavanjem svog službenog položaja i ovlasti i neobavljanjem svoje službene dužnosti, a u namjeri da investitoru iz Neuma pribavi korist, poduzeo nezakonite radnje, na način što je znajući za utvrđene nezakonitosti i rješenja građevinskog inspektora, Općine Neum, potpisao je i izdao Rješenje o urbanističkoj suglasnosti za izgradnju poslovnog objekta hotela ‘Jadran’, kazali su iz Tužiteljstva HNŽ.

Matuško je, usto, potpisao i izdao i rješenje, odnosno, odobrenje za gradnju spornog objekta hotela „Jadran”, iako je to u suprotnosti sa zakonom i dokumentom Regulacionog plana.

  REMAKE DERBIJA IZ 1996. GODINE: BIVŠI FUDBALERI ŽELJE I SARAJEVA REMIZIRALI NA GRBAVICI

Raič se, u međuvremenu, kako saznajemo, s Tužiteljstvom HNŽ nagodio, odnosno, sklopio je sporazum o priznanju krivice te je dobio , također, uvjetnu osudu.

Objava Osuđen Živko Matuško bivši načelnik Neuma pojavila se prvi puta na Čapljinski portal.

caportal.net

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena 5 / 5. Brojanje glasova: 1

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.
Da li izlazite na izbore u BiH?Da li planirate glasati na predstojećim izborima u Bosni i Hercegovini?

Popularno danas

Opčine i gradovi