Oručević o “ustaškoj ili četničkoj kuhinji”: Nijedne sekunde nisam bio u HVO-u
Mostar — “Ovo može napisati samo neko iz ustaške ili četničke kuhinje” – kazao je bivši gradonačelnik Mostara Safet Oručevića, nakon što je ejdan dio utjecanih medija objavio kako je “zaboravio” da je jednom potpisao “prisegu za HVO”.

Oručević tvrdi da se “radi o falsifikatu kojeg je do sada dva puta osporio na sudu”.

– Oni to rade godinama, lažu i falsificiraju dokumenta želeći minimizirati moju, ali i borbu svih Mostaraca. Vidjeli ste sinoć u sali kako je vođena ova borba. Dakle, nikada nijedne sekunde ja nisam bio u HVO-u, osim pregovora s njima – kaže Oručević – prenosi avaz.ba.

Kaže i kako su “ovakve dezinformacije, samo nastavak pokušaja njegove diskreditacije”.

– To rade godinama, iz iste kuhinje i to su definitivno reketaši i plaćenici, koji na taj način rade za tuđe službe i žele uništiti sve što je pozitivno u ovoj zemlji. Nisam u politici, ali oni se trude da se, ne d’o Bog, ne vratim u politiku, da spriječe svaki mogući pokušaj bilo kakvog angažmana, jer vjerovatno žele vidjeti ovaj grad kao hrvatski (Mostar op.aut.) – ističe Oručević.

(StarMo)
starmo.ba

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Brano
Brano
Brano zna sve o filmovima i novim serijama. Čest je gost kulturnih događanja u našim gradovima. Najviše voli dobre koncerte i muzičke festivale.
spot_img

Popularno danas

Općine i gradovi