back to top

Operativna akcija MUP-a HBŽ “Mir i Dobro 2023 godine”

Povodom nastupajućih blagdana i praznika (katolički Božić, Nova godina, pravoslavni Božić i Nova godina) na temelju prosudbe i dosadašnjeg praćenja stanja na terenu za očekivati je porast broja prekršaja narušavanja javnog reda i mira, posebice pucanja iz vatrenog oružja i uporabe raznih pirotehničkih sredstava, porast broja prometnih nezgoda, stvaranja prometnih gužvi i zastoja, porast broja izvršenja kaznenih djela i drugih oblika ugrožavanja osobne i imovinske sigurnosti građana.

U cilju kontinuiranog praćenja i sagledavanje sveukupne sigurnosne situacije na prostoru Županije i provođenja pojačanih mjera sigurnosti u vrijeme nadolazećih blagdana MUP Hercegbosanske županije provodi Operativnu akciju „Mir i Dobro 2023“.

Operativna akcija „Mir i Dobro 2023 godine“ trajat će od 18.12.2023. godine do 15.01.2024. godine.

Prema Zakonu o eksplozivnim tvarima pirotehnička sredstva za zabavu razreda II smiju se u maloprodaji prodavati samo osobama starijim od 18 godina i to u vremenu od 27. 12.  do 01. 01. “, pirotehnička sredstva za zabavu razreda II mogu rabiti i osobe mlađe od 18 godina, ali pod nadzorom roditelja ili skrbnika.

MUP HBŽ

Objava Operativna akcija MUP-a HBŽ “Mir i Dobro 2023 godine” pojavila se prvi puta na Tomislav City.

tomislavcity.com

Popularno danas