‘Open Day’ za buduće studente na Univerzitetu ‘Džemal Bijedić’

-

Univerzitet “Džemal Bijedić” u Mostaru i ove godine otvara svoja vrata budućim studentima, maturantima srednjih škola iz cijele BiH i regije, te će u četvrtak, 3. juna, od 11 do 14 sati organizirati “Open day”.

U tom periodu svi zainteresovani maturanti moći će posjetiti fakultete/univerzitetske studije koji su u sastavu Univerziteta.

“Poštovani maturanti, danas svjedočite da živimo u vremenu kada nauka podstiče veoma brzi tehnički i tehnološki razvoj, odnosno privredni napredak i poboljšanje standarda, ali s druge strane, u svakom slučaju taj razvoj nije potreban i dovoljan preduslov da nas učini boljim ljudima.

Teško je zamisliti život bez knjige. Zato vam ovom prilikom sugerišemo da nastavite školovanje, postanete bolji ljudi – ugledni građani na ponos svoje porodice i društva, ličnosti sa izraženom empatijom i altruizmom. Sigurni smo da ćete u okviru bogate ponude studijskih programa Univerziteta ‘Džemal Bijedić’ u Mostaru pronaći studijski program po vašoj želji”, poručili su organizatori u pozivu.

spot_img
spot_img

Mostar vijesti