back to top

Općini Posušje i partnerima odobren IPA projekt ukupne vrijednosti 1.483.134,00 €


općini posušje i partnerima odobren ipa projekt ukupne vrijednosti 1.483.134,00 €
općini posušje i partnerima odobren ipa projekt ukupne vrijednosti 1.483.134,00 €
općini posušje i partnerima odobren ipa projekt ukupne vrijednosti 1.483.134,00 €

Na sastanku Odbora za praćenje, održanog u Mostaru 23. travnja 2024. godine, odobreno je financiranje 24 projekta u sklopu prvog poziva Interreg VI-A IPA Programa Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2021. – 2027.

Među odobrenima na listi je projekt “SmartProtect”- u okviru prioritetne osi 2- Zelena ulaganja u zaštitu okoliša i učinkovito upravljanje rizicima a kojeg će provoditi Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Splitu u svojstvu nositelja, a u partnerstvu s Općinom Posušje i Splitsko- dalmatinskom županijom.

Opći cilj projekta je jačanje kapaciteta organizacija hitnih službi unutar projektnog područja i povećanje prekogranične učinkovitosti u borbi protiv prirodnih katastrofa i katastrofa izazvanih ljudskim djelovanjem, primarnih šumskih požara, devastacije zemljišta, podzemnih voda i onečišćenja mora.

U sklopu projekta zapovjedni centri za obuku u Posušju i Splitsko-dalmatinskoj županiji bit će opremljeni suvremenom opremom i naprednom tehnologijom.

Ovo je zasigurno najljepša čestitka našim vatrogascima povodom sv. Florijana, njihova zaštitnika kojeg smo proslavili protekle subote, priopćeno je.

Objava Općini Posušje i partnerima odobren IPA projekt ukupne vrijednosti 1.483.134,00 € pojavila se prvi puta na Posušje.info.

www.posusje.info

Popularno danas