Općini Neum 380.000,00 kuna od Ureda za Hrvate izvan RH za sanaciju školskog dvorišta

U srijedu, 31. kolovoza, u Kulturnom centru u Ljubuškom, u organizaciji Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske održan svečani program povodom potpisivanja ugovora o financijskoj potpori za provedbu kulturnih, obrazovnih, znanstvenih, zdravstvenih, poljoprivrednih i ostalih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini za 2022. godinu s korisnicima potpore.

Svečanom potpisivanju ugovora nazočili su brojni dužnosnici zakonodavne i izvršne vlasti sa svih razina u BiH.

Na svečanosti je nazočio i načelnik općine Neum, Dragan Jurković koji je potpisao Ugovor o sufinanciranju u ime Općine Neum.

Općina Neum ostvarila je sufinancijsku potporu u iznosu od 380.000,00 KN za projekt ”Sanacija dvorišta i igrališta OŠ Kardinala Stepinca Neum.”

 

Svečanosti je nazočio i Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike uz izaslanicu predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, ministricu poljoprivrede Mariju Vučković, kao i brojni uzvanici, predstavnici katoličke crkve, predstavnici društvenog života, braniteljskih udruga te gospodarstvenici.

Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske u svom obraćanju istaknuo je kako  Vlada RH i ove godine pruža važnu potporu udrugama i ustanovama Hrvata u Bosni i Hercegovini kroz koje osnažuje i ohrabruje hrvatski narod u njegovom nastojanju za ostanak i razvoj te očuvanje nacionalnog identiteta.

„U Državnom proračunu Republike Hrvatske za 2022. godinu su u tu svrhu osigurana financijska sredstva u iznosu od 32.500.000,00 kuna i to za 148 projekata i programa: 11 iz područja zdravstva, 17 iz područja znanosti i obrazovanja, 25 iz područja kulture, 78 iz područja poljoprivrede i 17 projekata iz ostalih područja. Ove godine, po prvi puta, pravne i fizičke osobe su mogle prijaviti programe/projekte iz područja poljoprivrede, što je iznimno važno za stvaranje uvjeta za održivi ostanak Hrvata u Bosni i Hercegovini“, istaknuo je Milas.

  Neum 19. i 20. kolovoza domaćin Međunarodnog festivala podvodnog filma/ Neum Underwater Film Festival 2022

općini neum 380.000,00 kuna od ureda za hrvate izvan rh za sanaciju školskog dvorišta

 

U glazbenom dijelu nastupila je Dječja folklorna skupina,  koja djeluje u sklopu HKUD ”Seljačka sloga” Trebižat,  te su izveli stare folklorne napjeve i igre.

Objava Općini Neum 380.000,00 kuna od Ureda za Hrvate izvan RH za sanaciju školskog dvorišta pojavila se prvi puta na Neum.online.

neum.online

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Alem
Alemhttps://www.tnt.ba
Alem je glavni i odgovorni urednik digitalnih medija naše Grupacije. Voli da piše o svom poslu, marketingu, online zaradi i putovanjima.
spot_img

Popularno danas

Općine i gradovi