Općina Posušje: Upriličen prijem za uspješnu glumačku ekipu Gimnazije fra Grge Martića


općina posušje: upriličen prijem za uspješnu glumačku ekipu gimnazije fra grge martića
općina posušje: upriličen prijem za uspješnu glumačku ekipu gimnazije fra grge martića

Dramsko-literarna sekcija Gimnazije fra Grge Martića uprizorila je 22. travnja u posuškoj kinodvorani autorsku predstavu „Tko si ti?“, čiji tekst supotpisuju prof. Jozo Kolobarić i prof. Jasminka Petric, a izvode je učenici ove škole. Zamišljena kao svojevrsni nastavak drame „Bez trećega“ Milana Begovića, izazvala je veliku pozornost domaće publike koja je do posljednjeg mjesta ispunila prostor kina. U istoj postavi ,i s istim repertoarom, predstavili su se ovog tjedna na 21. Festivalu srednjoškolskog dramskog stvaralaštva u Konjicu, što je zasigurno našoj mladoj amaterskoj glumačkoj grupi bilo veliko zadovoljstvo i izazov, s obzirom kako im je ovo prvi nastup na kulturnoj manifestaciji ove razine.

Tim povodom, u sali za sastanke Općine Posušje upriličen je prijem kom su uz načelnika Antu Begića, savjetnika Jozu Kolobarića, nazočili prof. Jasminka Petric i prof. Marija Vučić te učenici, članovi sekcije.

Načelnik Begić je čestitao grupi na postavljanju ove atraktivne predstave te je pohvalio njihov rad. Predložio je da se tijekom ljeta zbog, velikog interesa, još jednom organizira njena izvedba, a što se tiče daljnjeg rada ove sekcije rekao je kako mogu računati na podršku Općine Posušje.

Prof. Kolobarić je govorio o dugovječnosti amaterske glume u Posušju koja je uglavnom vezana za posušku srednju školu. Među pokretačima je bila prof. Helena Lončar, i već tada, u ranoj fazi djelovanja, izvedene predstave su imale dobar odjek i među učenicima ali i starijom populacijom Posušana. Neke su čak igrane i u velikim sredinama poput Zagreba, a i tu se tražila karta više. Iako su sportske aktivnosti na vrhu liste kada su u pitanju mladi, što je pohvalno, Kolobarić je rekao kako je izuzetno dobro da se mladi interesiraju i za područja kulture, i da to treba također poticati.

Prof. Petric je govorila o dosadašnjem radu sekcije, iskustvima i daljnjim planovima. Tako je istaknula, unatoč kratkom roku za prijavu, kako će se ova ekipa pokušati organizirati za nastup na još jednom domaćem festivalu. U planu je i posjet učenika predstavama Hrvatskog narodnog kazališta, što će svakako doprinijeti njihovoj daljnjoj motiviranosti. 

Tijekom današnjeg sastanka, sagledavajući kontinuitet rada i interes Posušana, rodila se ideja da se ovo područje digne na višu razinu, kroz stvaranje udruge glumaca amatera, u kojoj bi uz srednjoškolce djelovali i svi oni koji imaju afiniteta za ovaj vid kulture, odnosno umjetnosti.

Objava Općina Posušje: Upriličen prijem za uspješnu glumačku ekipu Gimnazije fra Grge Martića pojavila se prvi puta na Posušje.info.

www.posusje.info

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.

Popularno danas