back to top

Općina Gradac objavila trodnevnu žalost povodom pogibije brata i sestre

Teška prometna nesreća dogodila se sinoć oko 20:30 na državnoj cesti D-8 na predjelu Ratac kod Slanog. Dvije mlade osobe, brat i sestra, poginule su, a jedna osoba lakše je ozlijeđena i prevezena u dubrovačku opću bolnicu.

Od 10. do 13. travnja u općini Gradac proglašeni su dani žalosti. Zastave su spuštene na pola koplja, a tijekom dana žalosti neće se održavati programi i događaji sa zabavnim obilježjima.

“Proglasili smo te dane žalosti, međutim, to je simbolično, da pokažemo obitelji da smo uz njih, ali velika praznina, velika tuga. Tu su riječi suvišne”, kazao je za HRT načelnik općine Gradac Matko Burić.

Nesreću skrivila 29-godišnja vozačica
Do prometne nesreće je došlo kada je vozačica osobnog vozila slovačkih registarskih oznaka započela nepropisno pretjecati vozilo ispred sebe, zbog čega je došlo do frontalnog sudara s osobnim vozilom makarskih registarskih oznaka kojim je iz suprotnog smjera upravljao 21-godišnji hrvatski državljanin.

Uslijed sudara na mjestu događaja smrtno su nastradali 21-godišnji vozač i putnica iz njegovog vozila, 19-godišnja hrvatska državljanka, dok je vozačica koja je izazvala prometnu nesreću, 29-godišnja državljanka Albanije, zadobila lakše tjelesne ozljede, priopćila je PU Dubrovačko-neretvanska.

Vozačica u bolnici, bit će uhićena
Za vrijeme trajanja očevida promet na ovom dijelu državne ceste bio je u potpunosti zatvoren te je otvoren u 1:45.

“Vozačica se trenutno nalazi u dubrovačkoj bolnici. Ona je zadobila lakše tjelesne ozljede, pod policijskim je nadzorom i kada bude puštena s liječenja, ona će biti uhićena zbog počinjenog kaznenog djela i izazivanja prometne nesreće sa smrtnom posljedicom”, rekla je Andrijana Biskup, glasnogovornica PU dubrovačko-neretvanske.

“Sinoć primljena pacijentica, rođena 1995. godine, strana državljanka je trenutno hemodinamski, kardiorespiratorno stabilna. Ima ozljedu kontuzije trbušne stijenke i trenutno je na opservaciji. Najvjerojatnije, ako ne dođe do pogoršanja kliničke slike i lokalnog nalaza, da će sutra biti otpuštena”, rekao je Marijo Bekić, ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik, prenosi Index.hr.

Objava Općina Gradac objavila trodnevnu žalost povodom pogibije brata i sestre pojavila se prvi puta na Posušje.info.

www.posusje.info

Popularno danas