Okrugli stol ‘Drama gostoprimstva’ u četvrtak u Mostaru

-

Udruga Centar za mirovno obrazovanje u suradnji s Fakultetom humanističkih nauka Univerziteta “Džemal Bijedić” održat će u četvrtak, 15. srpnja, u 19 sati u amfiteatru Fakulteta humanističkih nauka u Mostaru okrugli stol povodom proslave 800. obljetnice susreta sv. Franje Asiškog i sultana Malika al-Kamila, pod nazivom “Drama gostoprimstva”.

Voditelj okruglog stola bit će Alen Kristić, a izlagači Ugo Vlaisavljević, Nezir Halilović, Zdravko Kujundžija i Marko-Antonio Brkić, navodi se u najavi.

– Naša je nakana iz različitih perspektiva (povijesne, teološke, sociološke, politološke, religiološke…) osvijetliti vjerojatno najčudesniji trenutak u nerijetko dramatičnoj povijesti susretanja i suživota kršćanstva i islama, jer smatramo da taj susret i danas predstavlja baštinu ili, ako hoćete, proročki izazov koji nas obvezuje ne samo na temeljito nov način življenja kršćanskog i islamskog nauka, a time nužno i vjerodostojnije oblikovanje kršćansko-islamskog suživota, nego i na prijeko potrebno osmišljavanje i izgradnju humanije ljudske civilizacije, svih njezinih temeljnih vrijednosti i struktura – priopćili su iz Udruge Centar za mirovno obrazovanje.

spot_img
spot_img

Mostar vijesti