More
  VijestiOkrugli stol 'Drama gostoprimstva' u četvrtak u Mostaru

  Okrugli stol ‘Drama gostoprimstva’ u četvrtak u Mostaru

  Udruga Centar za mirovno obrazovanje u suradnji s Fakultetom humanističkih nauka Univerziteta “Džemal Bijedić” održat će u četvrtak, 15. srpnja, u 19 sati u amfiteatru Fakulteta humanističkih nauka u Mostaru okrugli stol povodom proslave 800. obljetnice susreta sv. Franje Asiškog i sultana Malika al-Kamila, pod nazivom “Drama gostoprimstva”.

  Voditelj okruglog stola bit će Alen Kristić, a izlagači Ugo Vlaisavljević, Nezir Halilović, Zdravko Kujundžija i Marko-Antonio Brkić, navodi se u najavi.

  – Naša je nakana iz različitih perspektiva (povijesne, teološke, sociološke, politološke, religiološke…) osvijetliti vjerojatno najčudesniji trenutak u nerijetko dramatičnoj povijesti susretanja i suživota kršćanstva i islama, jer smatramo da taj susret i danas predstavlja baštinu ili, ako hoćete, proročki izazov koji nas obvezuje ne samo na temeljito nov način življenja kršćanskog i islamskog nauka, a time nužno i vjerodostojnije oblikovanje kršćansko-islamskog suživota, nego i na prijeko potrebno osmišljavanje i izgradnju humanije ljudske civilizacije, svih njezinih temeljnih vrijednosti i struktura – priopćili su iz Udruge Centar za mirovno obrazovanje.

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img