Ograničeno povećanje cijena opskrbe električnom energijom tijekom 2023. godine

Vlada Federacije BiH je na današnjoj sjednici, na prijedlog Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije, donijela Odluku kojom ograničava tijekom 2023. godine povećanje cijena opskrbe električnom energijom za kvalificiranog kupca do 20 posto maksimalno u odnosu na prethodnu godinu, pri čemu se to odnosi za ugovore sa godišnjim trajanjem ili duže.

Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije je zaduženo da tri mjeseca od stupanja na snagu ove odluke napravi analizu efekata njene primjene, te eventualno predloži neke korekcije i dostavi Federalnoj vladi, a kako bi to bilo upućeno Parlamentu FBiH na raspravu i izjašnjavanje ili, po potrebi, i ranije.

Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u Službenim novinama Federacije BiH.

Kako je navedeno u obrazloženju, ova odluka je donesena u skladu sa Zakonom o dopunama Zakona o električnoj energiji koji je usvojio Parlament FBiH, a koji je na snagu stupio 6. siječnja 2022. godine.

Shodno tom zakonskom rješenju, Vlada FBiH je 7. siječnja 2022. godine donijela isto ograničenje povećanja cijena opskrbe električnom energijom za kvalificiranog kupca u FBiH tijekom ove godine, zbog enormnog povećanja tržišnih cijena na burzama električne energije.

Odluka je usuglašena i sa Zaključkom Predstavničkog doma Parlamenta FBiH od 30. prosinca 2021. godine, da se nakon tri mjeseca od primjene Odluke napravi analiza njenih efekata.

Tako je Vlada FBiH već ranije razmatrala i prihvatila Informaciju Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije o efektima primjene Odluke o ograničavanju povećanja cijena opskrbe električnom energijom od 7. siječnja 2022. godine.

  Podržimo OŠ fra Stipana Vrljića Sovići u zanimljivom natjecanju „Čista umjetnost za čistu prirodu“

Kako se situacija u odnosu na razdoblje kada je donesena ova odluka nije promijenila, bilo je neophodno njeno donošenje i za 2023. godinu, priopćeno je iz Vlade FBiH.

Post Ograničeno povećanje cijena opskrbe električnom energijom tijekom 2023. godine je prvi puta viđen na Grude Online.

www.grude-online.info

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.
spot_img

Popularno danas

Općine i gradovi