Održana tradicionalna “Šujička večer” u Zagrebu

Veliki broj Šujičana okupio se sinoć u Zagrebu u restoranu „Gastro Globus“ gdje je u organizaciji zaklade „dr. Franjo Nevistić“ održana tradicionalna „Donatorska šujička večer“.

Programu, kojega je vodila novinarka Radiotelevizije Herceg- Bosne Maja Pašalić, uz šujički puk nazočili su ministar vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Gordan Grlić Radman, političar Ivić Pašalić, premijer Hercegbosanske županije Ivan Vukadin, načelnik općine Tomislavgrad Ivan Buntić te brojne druge istaknute osobe iz javnog i društvenog života.

Prigodnu molitvu izrekao je fra Gabrijel Mioč kazavši i kako Šujičani trebaju biti ponosni na svoje te održavati ovu tradiciju dugu 30. godina.

Za veselu atmosferu pobrinuli su se članovi „HKUD Sitan tanac – Šujica“ koji su dio svoga nastupa posvetili gostima Kuprešacima predvođenima don Zdenkom Perijom i glazbena skupina Joy.

Osim večere i glazbenoga dijela organizirana je i tobmola u kojoj je podijeljeno čak 25 vrijednih nagrada od kojih je glavna sedam dana odmora u marini „Frapa“.

Kako su već ranije objavili organizatori, sav ostvareni prihod usmjerit će se za uređenje parka i izgradnju spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima iz Šujice koji će biti postavljen u blizini hrvatskoga doma „Stjepan Radić“ u Šujici.

Dugi niz godina glavni grad Republike Hrvatske mjesto je u kojem žive i rade brojni Šujičani, a Šujička večer u Zagrebu održava se od davne 1990. godine. Spletom okolnosti nije organizirana 1992., 2020., 2021. i 2022. godine, ipak već je u planu ona za 2024. godinu, koja bi trebali biti 25. listopada.

Tomislavcity

Objava Održana tradicionalna “Šujička večer” u Zagrebu pojavila se prvi puta na Tomislav City.

tomislavcity.com

Popularno danas