Održana stručna edukacija naziva “Asistenti u nastavi – kotači inkluzivnog obrazovanja”

U organizaciji Zavoda za odgoj i obrazovanje, dana 4. travnja 2023. godine u Osnovnoj školi fra Mije Čuića Bukovica održana je stručna edukacija naziva „Asistenti u nastavi – kotači inkluzivnog obrazovanja“.

Voditeljica stručne edukacije bila je Ana Čerkez, savjetnica Zavoda za stručne suradnike.

U uvodnom dijelu edukacije, voditeljica je govorila o inkluzivnom obrazovanju i povijesnom tijeku razvoja uključivanja učenika s teškoćama u obrazovni sustav. Poseban naglasak voditeljica je stavila na sve veću i odgovorniju ulogu pomoćnika u nastavi, kao i sve veću potrebu za njima u odgojno-obrazovnom procesu – kao podrške učiteljima i nastavnicima.

Tijekom edukacije polaznici su imali priliku odraditi vježbe, koje su im pomogle da se dodatno osvijeste o naporima koje učenici s teškoćama moraju uložiti da bi odradili neki zadatak.

Foto: Zavod za odgoj i obrazovanje

Prepoznajući potrebu za ovakvim vidom edukacija, voditeljica je iznijela i određene strategije koje će pomoćnicima u nastavi omogućiti da unaprijede svoj rad s učenicima koji imaju teškoće u socijalizaciji, te istaknula važnost korištenja raznih alata i usavršavanja, kako bi postali – ne samo asistenti jednom učeniku, nego asistenti cijelom razredu – što je i njihova ključna uloga.

Zavod za odgoj i obrazovanje

Objava Održana stručna edukacija naziva “Asistenti u nastavi – kotači inkluzivnog obrazovanja” pojavila se prvi puta na Tomislav City.

tomislavcity.com

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.

Popularno danas