back to top

Održana panel rasprava o usklađenosti zakonskih propisa na lokalnoj razini sa Europskom poveljom o lokalnoj samoupravi

Ministar pravosuđa i uprave Hercegbosanske županije Aleksandar Rodić i načelnica općine Drvar Dušica Runić sudjelovali su u Sarajevu na panel diskusiji “Garancija lokalne autonomije u FBiH kroz usklađenost sa standardima Europske povelje o lokalnoj samoupravi” koja je održana u organizaciji Saveza općina i gradova Federacije Bosne i Hercegovine i u suradnji sa Vijećem Europe.

Dugoročni cilj panel diskusije je otvaranje dijaloga s predstavnicima zakonodavne i izvršne vlasti u Federaciji Bosne i Hercegovine o njihovoj zakašnjeloj obvezi harmonizacije zakona sa Zakonom o principima lokalne samouprave u Federaciji Bosne i Hercegovine uvažavajući poseban karakter ovog Zakona u odnosu na opće zakonodavstvo.

Događaju su, pored predstavnika općina/gradova, nazočili i mnogobrojni predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti iz FBiH, predstavnici županijskih vlasti, međunarodnih organizacija, akademske zajednice, nevladinih organizacija, ambasada, OHR-a i Vijeća Europe, priopćila je Vlada HBŽ.

Objava Održana panel rasprava o usklađenosti zakonskih propisa na lokalnoj razini sa Europskom poveljom o lokalnoj samoupravi pojavila se prvi puta na Tomislav City.

tomislavcity.com

Popularno danas